DEBAT: Politikerne lover trafikinvesteringer igen-igen

Af Mette Thiesen, Spidskandidat for Nye Borgerlige (D) i Nordsjællands Storkreds

TRAFIK Snart er der folketingsvalg igen. Valgkampen er på mange måder allerede i gang. Det er lig med en masse valgflæsk. Populære løfter, som politikerne afgiver for at skaffe stemmer, men som de sjældent leverer på.

Ved sidste folketingsvalgkamp i 2015 lovede flere kandidater fra Venstre (V), Socialdemokratiet (S) og Dansk Folkeparti (DF) trafikinvesteringer i Nordsjælland. Siden da er der ikke sket noget.

Nu er vi så tæt på et nyt valg. Politikerne ved, at de har svigtet på området, så nu lover de nordsjællandske folketingsmedlemmer, Hans Andersen (V), Nick Hækkerup (S) og Marlene Harpsøe (DF), guld og grønne skove igen og slår sig op på at være ”Nordsjællands Trafikmafia”.

Hans Andersen har været medlem af Folketinget i cirka 13 år, Nick Hækkerup i cirka 10 år og Marlene Harpsøe i cirka 7 år. Deres tre partier har skiftevis haft magten i dansk politik. I den tid er næsten ingen forbedringer gået Nordsjællands vej på trafikområdet. Tal fra Transportministeriet viser, at der siden 2009 kun er brugt 3,6 milliarder kroner på vejprojekter i Hovedstadsområdet, mens der i Midtjylland er brugt 12 milliarder kroner.

Jeg mener, at der er brug for udskiftning blandt de nordsjællandske folketingsmedlemmer. De nuværende kan ikke løbe fra, at de langtfra har leveret på dette område. De har været alt for uambitiøse. Jeg synes, vi skal have mindre snak og mere handling!

Vi har brug for massive investeringer i den nordsjællandske trafik. Tal fra Transportministeriet viser, at bilister i Frederikssund – forfulgt af Gribskov, Helsingør og Egedal, Hillerød, Furesø og Rudersdal – er dem, der årligt tilbringer mest tid i kø. Det er simpelthen uholdbart – både for pendlerne og virksomhederne! Vi har brug for, at Hillerødmotorvejen og Frederikssundsmotorvejen bliver bygget færdigt.

Hvis vi ikke får nye nordsjællandske kræfter i Folketinget, frygter jeg, at borgerne og virksomhederne i Nordsjælland i fremtiden ingen nye infrastrukturprojekter får, eller vi selv kommer til at betale for bedre infrastruktur i form af brugerbetaling.

Vi har set, hvordan et overvældende flertal i Folketinget og i Frederikssunds Byråd – hvor Hans Andersen er medlem – har vedtaget at bygge betalingsbroen, Kronprinsesse Marys Bro, som vil koste borgerne og virksomhederne dyrt at bruge.

Vi skal aldrig acceptere denne uretfærdige ekstrabeskatning! Derfor har vi i Nye Borgerlige også afsat penge til, at Kronprinsesse Marys Bro selvfølgelig skal være betalingsfri.

Infrastruktur er også kernevelfærd. Det er noget, politikerne skal kæmpe for og levere på – ikke kun tale om i valgkampen.

Publiceret 27 August 2018 17:00