Kregmekøen...Arkivfoto

DEBAT: Hvor længe skal vi spilde tiden i trafikken?

Af Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland

TRAFIK Endelig kom der tal på det, som jeg og alle andre her i Nordsjælland hver dag oplever, når de holder stille eller kører ganske langsomt afsted i lange køer på vejene. Nordsjælland er blevet nedprioriteret til fordel for Jylland.

Siden 2009 er der kun brugt 4,2 milliarder kroner på vejprojekter i hele Region Hovedstaden, mens der er brugt 12,5 milliarder kroner i Region Midtjylland. Tallene fra Transportministeriet taler sig selv, og det bekræfter mig i, at vi her i Nordsjælland har god grund til at forvente, at vores lokale infrastruktur i den grad bliver opgraderet i nærmeste fremtid.

Der er i hvert fald nok af projekter af tage af som f.eks. Hillerødmotorvejen og Frederikssundmotorvejen bare for at nævne et par af dem. Det store spørgsmål er, hvor langt tid vi skal vente på, at politikerne på Christiansborg kommer tilbage fra Jylland og gør noget ved vores lokale trængselsproblemer her i Nordsjælland.

Det ville klæde dem at komme med et svar, så os der skal på arbejde ved, hvor længe endnu vi skal sidde i bilen og spilde tiden. I byggebranchen er det i hvert fald mange timer dagligt, der går med at holde i kø, mens kunderne venter og tiden kunne være brugt på at arbejde.

Publiceret 24 August 2018 15:30