Sylvester Andersen. Privat foto

Sylvester Andersen. Privat foto

DEBAT: Opråb til de kloge hoveder i kommunen

Af
Sylvester Andersen

Frederiksværk

bestyrelsesmedlem i musikskolen

MUSIKSKOLE Jeg har været glad for musikskolen i de snart 8 år, jeg har gået der.

I mange år er der sket mange positive ting med mig selv og min musikalitet, og musikskolen har været tæt sammen med mig i dette. I alle årene har jeg været passager på det fly, som er musikskolen. Denne rejse har haft sine op og nedture. Lige p.t. er musikskolen i en stor nedtur.

Denne nedtur oplever jeg som elev meget kraftigt, når jeg øver i lokaler som 2. klasses elever er i til dagligt. At sidde og udfolde sit musikalske talent og modtage læring i et alt for stort lokale der lugter af gammel madpakke, og ikke er indrettet til musik er simpelthen for dårligt. Jeg føler mig ikke velkommen men mere som en fremmed i et andet land. Jeg vil dog gerne påpege, at lærerne er utroligt professionelle omkring dette og tager dét, de kan få med stiv arm og kuling i håret.

Mine forældre betaler i dyre domme for at jeg kan udfolde mit talent og forholdene lever slet ikke op det som min familie forventer. Nu må politikerne snart flytte sig videre fra skåltalerne og kigge rundt til andre kommuner og se, hvordan de gør det. Vi har brug for flere midler!

Nu bider jeg i det sure æble og spørger ”Hvorfor er musikskolen ikke med i det spritnye unge og kulturcenter?” Musikskolen HAR brug for en base som er vores egen og som er indrettet kun til musikundervisning. Et sted hvor unge kan mødes og spille sammen og få nye bekendtskaber. Et sted der er vores, og ikke et sted hvor vi låner trommesæt og skal låse vores udstyr inde i store skabe, fordi vi er på besøg. Et sted hvor vi kan holde ”jam-aftener” hvor alt fra begyndere til rutinerede elever kan spille sammen og opdage nye venskaber. Mange af vores nabokommuner har dette. Rum med lydisolering og mulighed for at bruge computerprogrammer til bedre undervisning. Jeg håber at dette brev vil få jer til at tænke over hvordan i behandler en kommunal institution, som har været en stor del af jeres elskede by i snart 50 år.

Publiceret 21 June 2018 09:42