Skitse af det omdiskuterede projekt ved badestrandenTrekanten

Skitse af det omdiskuterede projekt ved badestrandenTrekanten

DEBAT: Sauna-hus igen-igen

Af
Lis Korning

Hundested

TREKANTEN Som mangeårigt medlem af Badeklubben Trekanten kan jeg ikke lade være med at kommentere nogle af de mange skriverier, der har været både på Facebook og i Halsnæs Avis. Det virker som om, man beskriver forholdene, som man tror de er, men reelt ikke kender sandheden.

Det er rigtigt, at vi i klubben længe har ønsket os en sauna. Bestyrelsen henvendte sig derfor til kommunen. Vi blev positivt modtaget, men fik at vide helt præcist, hvordan huset skulle se ud, herunder størrelsen, og hvor det skulle placeres. Det er det, der nu har skabt den store debat. Vi havde ikke selv valgt den placering, det var som sagt kommunens afgørelse. Vi fik i overensstemmelse med kommunen lavet tegninger, og fik herefter at vide, at sagen skulle i nabohøring, hvilket jo også er sket. Og så blev der" rav i gaden".

Vi har måtte læse mange bemærkninger om både sauna og eksisterende badehus samt toilet. Det er rigtigt, at vi har fået tildelt huset, mod at vi skal sørge for at holde det ved lige, men toilettet er ikke vores ansvar, det tilhører det offentlige. En forudsætning for at få tildelt Det Blå Flag er bl. a., at der skal forefindes et toilet. Det har ofte været aflåst pga. hærværk, og ofte har der været problemer med låsen. Badeklubben har hver gang henvendt sig til kommunen for at få klaret problemerne.

Med hensyn til saunaen er der mange, der har haft bemærkninger mht. til økonomien. Hvis vi får en tilladelse, skal vi selv skaffe penge fra forskellige fonde, det går derfor ikke ud over huller i vejen el. lign. Et evt. tilskud fra fonde vil betyde, at saunaen ved forskellige lejligheder vil være åben for andre end badeklubbens medlemmer.

Da jeg startede i klubben for 10 år siden, var huset ganske rigtigt åbent, men mon ikke mange kan huske hvordan det også blev misbrugt, der blev sågar forsøgt at tænde bål derinde. Derefter skulle der låses om aftenen, Jeg ved ikke, om man ønsker fest og ballade igen, og hvem sørger for at holde øje?

Det er her i bladet den 5. ds. nævnt, at kun et lille antal er interesseret i at få en sauna, der nævnes 5 – 10 medlemmer. Det er ikke et retvisende antal, interessen er langt større. Vi er en flok som er rigtigt glade for at morgenbade og vil håbe, at det bliver muligt at kunne komme en tur i sauna bagefter. Der står ydermere, at vi bare kan tage en tur til Lynæs i stedet. Det er jo ikke det det handler om. Hvad tror I Lynæs Badeklub vil sige til det, de er i forvejen over 200 medlemmer? Jeg håber, at der vil komme en ordentlig løsning på problemerne, så vi kan få stoppet det grimme sprog, der bliver brugt specielt på facebook. Er det mon sådan man taler i Trekantsområdet? I huset kan tonen også være grov, men på den fornøjelige måde . Vi mener ikke selv, at vi larmer på Trekanten ud over vores morgensang den første lørdag i måneden.

Jeg håber, at vi alle finder en god løsning, så der igen kan falde ro over Trekanten.

Gode hilsner fra en gammel badekone.

Publiceret 12 June 2018 09:36

SENESTE TV