DEBAT:

Ordblinde børn bliver 'opdaget' for sent

Af Gitte Hemmingsen,  Byrådsmedlem for DF, medlem af Udvalget for Ældre og Handicappede

BØRN Jeg læste en avisartikel om at DanSteel giver undervisning til ordblinde og med stor succes, lyder det fra VUC Erhverv. Læs artiklen i Halsnæs Avis - jeg læste den med glæde.

Jeg sad i Udvalget for Skole, Familie og Børn i sidste valgperiode, og deltog i Ordblinde Netværket i Halsnæs, hvor de fortalte, at de ikke får den hjælp deres børn har brug for.

Det er trist og ikke i orden. Så jeg besluttede at sætte dette på dagsorden i udvalget, men

Formanden foreslog at vi tog en dialog …. Hvilket aldrig blev til noget. Nu har Walter Christophersen dette område, som vi nu arbejder sammen om.  Forældrene kæmper for at deres ordblinde børn kan få den rette hjælp.

Nogle af disse børn bliver først ”opdaget” i 8. klasse. Jeg spørg bare, hvis en elev aflevere en stil til sin dansklærer – så må de da kunne se at eleverne er ordblinde – hvorfor gør de ikke noget? Ordblindhed føre andre ting med sig, ensomhed, drillerier, mobning, spydige bemærkninger, dårligt selvværd m.m. Er det et handicap at være ordblind, ja det er – men med de rette hjælpemidler kan det handicap forsvinde.  Hvis der er stavefejl, er det fordi jeg også er ordblind.

 

Publiceret 26 March 2018 11:03