DEBAT:

Finansieringen er det afgørende bump på motorvejen

Hans Andersen, Fyrrebakken 24 3600 Frederikssund

Af MF Hans Andersen, lokalt folketingsmedlem i Nordsjællands Storkreds (V)

TRAFIK Der skal ikke være den mindste tvivl om, at jeg er stærkt optaget af at forbedre fremkommeligheden i Nordsjælland. For som denne avis den seneste tid også har haft stor fokus på, så har Halsnæs Kommune i dén grad brug for en forbedret infrastruktur. Så borgerne kan bruge mere tid på arbejde eller familie, og så virksomheder kan komme hurtigere frem til deres kunder - i stedet for at spilde tid på at sidde i kø på vejene.

Senest har jeg talt med transportminister Ole Birk Olesen (LA) om rundkørslen i Kregme, som dagligt danner kø. Det skal vi simpelthen finde en løsning på.

Men de to store trafikale hængepartier er selvfølgelig motorvejene helt til Frederikssund og Hillerød. Venstre og regeringen tog et vigtigt skridt, da vi afsatte penge til en VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse til Hillerød Nord, som er i fuld gang.

Nu handler det om at få lagt den asfalt, som borgerne i Halsnæs Kommune har så stort behov for. Men finansieringen er det afgørende bump på vejen, det er ingen hemmelighed.

I Venstre er vi ikke i tvivl. Vi har sat ring om 19,5 mia. kr. fra råderummet, som vi vil prioritere på veje. Nu må yderligere penge til Togfonden høre op.

Men hvis vi skal helt i mål, så kræver det bred opbakning, så vi kan få afsat puljer til fremkommelighed og penge til motorveje i Nordsjælland. Der skal ikke være tvivl om min opbakning. Står det til mig, så står pengene i næste års finanslov eller senest i en kommende trafikaftale.

Publiceret 28 February 2018 11:28