DEBAT:

Trafiksamarbejde er ikke nyt

 Af Michael Thomsen, Byrådsmedlem (V)

I sidste uges udgave af Halsnæs avis kunne man igen læse om det tværkommunale samarbejde blandt 6 kommuner for at fremme tre konkrete trafikprojekter til gavn for Nordsjælland, herunder også til gavn for Halsnæs.

I artiklen er Steffen Jensen citeret for følgende: ”Vi har valgt at indgå i dette samarbejde for at kunne synliggøre nogle konkrete projekter på Christiansborg”.

Det kunne efterlade det indtryk, at Halsnæs for nyligt er indtrådt i samarbejdet – hvilket ikke er korrekt. Samarbejdet mellem de 6 kommuner har eksisteret i flere år, og med tidligere Borgmester Steen Hasselriis som talsmand.

Et af resultaterne i samarbejdet har allerede vist sig, idet udvidelsen af Hillerød motorvejen er skrevet ind i regeringsgrundlaget fra efteråret 2016 med igangsættelse af en VVM undersøgelse. Den undersøgelse er det første skridt for at realisere motorvejen, herefter skal finansieringen findes.

I Venstre er vi glade for at Halsnæs fortsat har talsmandsrollen i det tværkommunale samarbejde, og dermed på bedste vis kan være med til at sikre det nødvendige fokus på de 3 udvalgte trafikprojekter i Nordsjælland. Vi benytter også enhver lejlighed til at minde vores politikere på Christiansborg om udfordringerne med trafikken i Nordsjælland. 

 

 

Publiceret 23 February 2018 12:33