Debat:

Halsnæs Kommune er oplagt for statslige arbejdspladser

Hans Andersen, Fyrrebakken 24 3600 Frederikssund

Af MF Hans Andersen, beskæftigelsesordfører og valgt i Nordsjælland Storkreds (V)

Regeringen vil fordele de statslige arbejdspladser i hele landet – tættere på borgere og virksomheder. Det første store skridt er allerede taget - tusindvis af statslige arbejdspladser er flyttet ud i landet til glæde for lokalområderne. Og nu planlægger regeringen at tage endnu et skridt i det nye år og etablere endnu flere statslige arbejdspladser uden for hovedstaden.

Halsnæs Kommune vil være et oplagt sted at sætte fingeren ned, når regeringen finder Danmarkskortet frem. For vi har brug for vækst og udvikling, og det vil nye statslige arbejdspladser bidrage til. Og det er kun rimeligt, at turen går til Halsnæs. For Halsnæs er blandt de kommuner, der har færrest statslige ansatte per indbygger.

Så jeg arbejder for og støtter samtidig varmt nuværende Borgmester Steen Hasselriis' (V) og Venstres arbejde for at få statslige arbejdspladser til Halsnæs Kommune. Og jeg håber, at kommende Borgmester Steffen Jensen (A) vil følge op på indsatsen.

Der er flere konkrete statslige arbejdspladser, som kunne være i spil for Halsnæs kommune. F eks. Bygningsstyrelsen, Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte eller områder inden for landbrug, fødevarer, fiskeri, natur og miljø – ja, listen over arbejdspladser er lige så lang som argumenterne for at flytte dem hertil.

Halsnæs Kommune har brug for flere lokale arbejdspladser. Og jeg støtter op om, at turen går til Halsnæs, når regeringen tager næste skridt i udflytningen af statslige arbejdspladser. For det er da bedre, hvis lidt flere kører fra København til Halsnæs hver morgen i stedet for den modsatte vej.

Publiceret 19 December 2017 15:23

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV