DEBAT:

Hvorfor er vi så religionsforskrækkede?

Af Hanne Rasmussen, Vænget 2, 3310 Ølsted

JUL Om juleafslutning i Græsted Kirke: Hvorfor er vi danskere så religionsforskrækkede? Hvorfor er vi danskere så bange for, at vi ikke alle er lige? Hvad er det, vi er bange for?

Da jeg gik i skole var en af drengene medlem af Jehovas Vidner. Han deltog ikke i religionstimerne (det hed det den gang). Han havde ikke fri, men sad i en anden klasse på skolen imens. Der blev ikke gjort et stort nummer ud af det. Sådan var det bare – jeg tror faktisk, at han var lidt ked af ikke at være med i fællesskabet.

Hvis nogen i dag ikke må deltage i juleafslutningen i kirken, kan de jo bare lade være; men det skal da ikke gå ud over dem, der gerne vil. Vi er i Danmark og skal værne den danske kulturarv. Og der er nok et lokale på skolen til dem, der ikke må være med i kirken.

Undervisningsminister Merete Riisager sagde det så fint i TV-aviserne den 11. december – nemlig at det er en del af vores kultur, det er det, vi er kommet af og det skal vi være stolte af.

Har man tænkt over, hvorfor muhammedanerne, katolikkerne og andre meget troende står så stærkt? Det er fordi de er stolte af deres religion og står ved deres tro. Det tør vi danskere ikke, for tænk hvis nogen skulle tro, at vi er troende.

Glædelig jul til alle.

 

Publiceret 14 December 2017 15:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV