DEBAT:

Grum sag om klippekort til ældre

Af Lisbet Møller, Enhedslisten
ÆLDRE Jeg kan kun give Poula Trane (Ældrerådet)  ret i, at det er en rigtig grum sag om klippekortsordningen for borgere i hjemmeplejen.
Ganske rigtigt blev spørgsmålet diskuteret på det fælles valgmøde i Hundested afholdt af ældrerådet og ældresagen.
Flere borgere har efterfølgende henvendt sig til mig, og situationen er, ud fra det de har fortalt, langt værre end jeg havde forestillet mig.

Venstre og Dansk folkeparti droppede klippekortsordningen for hjemmeboende da de lavede deres budget for 2017. Argumentet var, at det, iflg forvaltningen, alligevel ikke blev brugt.
Nu viser det sig, at rigtig mange ældre borgere aldrig har fået tilbudt ordningen. Andre har bedt om ordningen, men har ikke fået svar på deres anmodning. Endelig fortalte en borger, at hendes nu afdøde mor havde haft brevet om klippekortordningen liggende fremme i 14 dage, så hjælperne, der kom hos hende flere gange hver dag, kunne forklare hende, hvordan hun skulle forholde sig. Ingen af hjælperne kendte noget til ordningen, og kunne således ikke hjælpe hende.

På den måde er der ikke noget at sige til, at ordningen ikke blev udnyttet.
Så når Poula Thrane beder om at sagen bliver rejst i udvalget er det kun rimeligt.
Straks da jeg modtog orienteringen om sagen bad jeg Ole Nielsen, formanden for udvalget -og Dansk Folkepartis spidskandidat - ændre det fra at være en orientering han ville give, til et punkt vi kunne beslutte ud fra.

Han har endnu ikke svaret på min henvendelse.

Publiceret 17 November 2017 11:34

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV