DEBAT:

Byg fjordforbindelsen nu

Af Mogens Nørgaard Olsen, Frederiksværk
KLIMASIKRING  Så fik vi endelig etableret en sluse ved kanalmundingen, og samtidig har vi fået fjernet bjerget af murbrokker i Kanalen. Dejligt!
I sin indvielsestale mente borgmesteren så, at nu var alt i orden, og så kunne vi blive fri for ”den urealistiske fjordforbindelse”. Men heri har han uret, og der er ikke tale om en dæmning, som han tror.
Projektet går ud på at bygge en fast vej- og jernbaneforbindelse over fjordmundingen mellem Hundested og Rørvig. Forbindelsen skal være en bro, der er forsynet med sluseporte, så hele Isefjord og Roskilde Fjord kan lukkes af ved stormflod. Dette betyder, at kommunerne ved de to fjorde ikke behøver at investere i utilstrækkelige lokale løsninger, men at man en gang for alle får løst problemet med oversvømmelser. Lignende løsninger er allerede bygget ved Ejdermundingen og over Themsen.
Trafikalt vil der også være tale om en stor gevinst. Halsnæs og Odsherred er landtanger, der ikke fører nogen steder hen. Bringes de sammen bliver der mulighed for erhvervsvækst, nye arbejdspladser og kulturel og turistmæssig vækst.
Fjordforbindelsen er ikke urealistisk. Etableringen vil koste ca. 3 mia. kroner, som kan betales af de berørte kommuner, staten og flere private investorer (pensionskasser og forsikringsselskaber).
Borgmesteren skal ikke advokere for mere bagstræb. Det har vi nok af. Det gælder om at skue fremad og investere for fremtidige generationers velfærd.
Fra 1858 til 1973 sagde man også, at en fast Storebæltsforbindelse var urealistisk. Men man blev klogere, og det skal vi også blive her i Halsnæs.      

Publiceret 16 November 2017 19:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV