DEBAT:

Kystsikring spærrer strand

Dorrit Brøndum, Solen 13 b, Hundested.

KYST På Hald strand er det er det ikke længere muligt at en tur langs vandet mere end højst et par hundrede meter fordi flere af grundejerne i 1. række har fået smidt kæmpestore sten på stranden, som det ikke er muligt at passere.
Er det lovligt at spærre for passage på stranden ?
Dette spørgsmål stillede jeg Kystdirektoratet.
Her er Kystdirektoratets svar: “Det kræver tilladelse efter kystbeskyttelsesloven at etablere kystbeskyttelse i form af eksempelvis stenkastning. Ud fra den praksis vi har på området i dag, gives der normalt kun tilladelse til at etablere kystbeskyttelse af sten, når der er et akut behov for at beskytte bebyggelse eller infrastruktur. Endvidere vil en tilladelse til hård kystbeskyttelse altid blive givet med et vilkår om, at der samtidig fodres med sand. Herved sikres, at den naturlige sedimenttransport langs kysten opretholdes og dermed at der fortsat er mulighed for passage langs kysten.
Det lyder derfor ikke som et lovligt forhold, det du beskriver.”
Underskrevet fuldmægtig Lone Møller Dupont
Nu er vi så flere, der har dette spørgsmål til vores lokalpolitikkere : hvad vil I gøre for at rette op på de ulovlige forhold? For vi er mange, der holder af at gå langs kysten.

Publiceret 12 November 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV