DEBAT:

Enghaveskolen - hvor står Socialdemokratiet?

Af Kirsten Lauritsen, kandidat og byrådsmedlem for Socialdemokratiet
NY SKOLE Enghaveskolen er nedslidt, umoderne og fyldt med svamp i kælderen.
Disse oplysninger fik vi i byrådet i foråret 2017 og ikke for tre år siden, hvor V og DF, for at få plads til Vinderøds elever, brugte 14 mio. kroner på renovering.

Min påstand er, at skolen nok tilnærmelsesvis var lige så slidt og umoderne dengang og at svampen har boet i kælderen i en del år. Det blev ikke set for 3 år siden eller også lukkede man øjnene ,fordi der skulle skaffes plads til 100 elever og det skulle gå stærkt.
Venstre fik travlt igen.. De var hurtigt ude med løfte om en ny skole bygget på grunden ved siden af rådhuset og DF var med på ideen.
Socialdemokratiet og de øvrige partier i byrådet havde brug for mere viden om priser og scenarier, før vi ville træffe et valg imellem at renovere den gamle skole eller at bygge en ny.
På budgetseminaret i september fik vi materiale med beregninger der viste, at renovering og modernisering vil beløbe sig til over 100 mio. kroner.
Vi fik desuden vist tegninger af tre nybyggede skoler, hvor priserne havde været ca. 115 mio.
På det grundlag nikkede vi, sammen med SF og Å ,til at pege på bygning af en helt ny skole. Lisbet Møller fra Ø ønskede flere oplysninger før hun besluttede sig ,og det forventede vi andre også at få ,før vi skulle og kunne tage endelig stilling.

Ingen ville privat træffe et så vigtigt valg på et så løst grundlag.
I budgetforliget mellem A, SF, Ø og Å har vi sat 115 mill kr.af til ny skole, men vi har ingen garanti for at den pris kan holde. I Gribskov blev Nordstjerneskolen 60 mill dyrere end først beregnet og de måtte lade den gamle skole stå, fordi det ville koste 30 mill kr. at rive den ned.
Hvad en ny skole i en god kvalitet kommer at koste ,har vi lige nu meget få forudsætninger for at vide.
Beslutningen om ny skole er en rigtig stor beslutning og derfor er det vigtigt at alle partier i byrådet står bag.
Som minimum må det forventes, at sagen behandles og besluttes i byrådssalen på baggrund af et kvalificeret og gennemarbejdet sagsoplæg. Dette ønske / krav fra A og SF stemte V of DF imod. De mente at beslutningen om ny skole allerede var endegyldigt truffet.
Venstre og DF har igen meget travlt. Erfaringen har vist, at hastværk ikke betaler sig. Derfor ønsker vi ikke at forhaste processen.

Vi socialdemokrater er stadig stemt for en helt ny skole placeret i Enghaven, men vi ønsker at træffe den endelige beslutning på et byrådsmøde og på et kvalificeret grundlag.
Vi ønsker en moderne skole i god kvalitet .En skole som i rigtig mange år kan danne rammen om børns læring og trivsel.

Vi ønsker at skabe denne skole i samarbejde med, borgere, forældre, elever og ansatte.
Vi har ikke ubegrænsede midler og derfor skal vi bruge dem vi har klogt.
Vi glæder os til at komme igang med byggeriet, som skal stå færdig i sommeren 2021.
 

Publiceret 10 November 2017 12:58

SENESTE TV