DEBAT:

For dyr administration i Halsnæs Kommune

Af
Morten Lorenzen

spidskandidat for Radikale Venstre i Halsnæs og kandidat til regionsrådet i Region Hovedstaden

Radikale Venstre har igen og igen gjort opmærksom på, at administrationen i Halsnæs Kommune er alt for dyr. Det har mange undersøgelser vist, og nu viser endnu en undersøgelse af vi er en af landets dyreste kommuner, når det handler om administration.

Ud af et samlet budget på 2200 millioner kroner, bruges 253 millioner kroner på administration på rådhuset. Det er 4.051 kr per indbygger og hele 1.315 kr mere end gennemsnittet blandt kommunerne i Danmark. Administrationen omfatter blandt andet kommunalbestyrelsens sekretariat, borgmesterkontoret, kommunaldirektørens kontor og forskellige stabsfunktioner. Kun syv kommuner har afsat flere penge til sekretariat og forvaltninger end Halsnæs !

Vi må og skal vende hver en sten i kommunens budget - og når det nu igen påvises, at vi bruger uforholdsmæssigt mange penge på administration, må vi altså tage fat om udfordringen.

Vi mangler penge til kerneopgaverne i kommunen. Børnepasning, skolegang og ældreforsorg er vores vigtigste opgaver i komunen og Radikale Venstre vil arbejde for, at der kommer flere midler til disse områder. Administrationen kan og skal levere en del af de manglende penge, ved at gøre sig mere effektive. Vi skal også undgå at bruge midler til eksterne konsulenter og dyre eksterne rapportere.

Publiceret 05 November 2017 18:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV