DEBAT:

Gratis psykologhjælp til alle unge der har ondt i psyken.

Morten Lorenzen, spidskandidat for Radikale Venstre i Halsnæs og kandidat til Regjonsrådet

HJÆLP Flere og flere unge kæmper med psykiske problemer, f.eks. er antallet af unge i alderen 15-19 år, som har fået diagnosen depression, tredoblet de senere år.

Og på den lange bane, kan vi se, at angstsygdomme sender flere end nogensinde på førtidspension. Over halvdelen af dem, der udvikler en egentlig psykisk sygdom, får de første tegn på den i teenageårene.

Derfor er det helt nødvendigt, at vi får hjulpet de unge i tide. Vi ved at psykologhjælp kan være den afgørende hjælp for de unge. Men desværre afholder mange sig fra at gå til psykolog, fordi de ikke har råd til det.

I dag tilbyder en række kommuner landet over gratis psykologhjælp til unge, men ikke i Halsnæs Kommune.

Radikale Venstre foreslår partierne på Christiansborg, at der afsættes et beløb på finansloven eller i satspuljerne til at sikre, at vi kan give gratis psykologhjælp til alle unge der har behov for det. Det må ikke være postnummeret der afgør om unge kan få hjælp, når det gør ondt i psyken.

Tilbuddet skal være åbent, på den måde, at den første samtale afgør, om man skal tilbydes flere samtaler. Tilbuddet skal også kunne være anonymt. Der skal være et tæt samarbejde imellem ungdomsuddannelserne – sådan at bl.a ressourcepersoner på uddannelserne kan henvise de unge.

Publiceret 04 November 2017 13:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV