DEBAT:

Vi skal beholde de gode gratis tilbud

Af
Qasam Nazir Ahmad

Alternativet

KV17 Som borger, der er født og opvokset i Halsnæs, er jeg glad for, at kommunen har fokus på forbyggende indsatser over for vores borgere. Søren Rømer fra LA skriver i et indlæg her i avisen, at han er ”imponeret” over alle de gratis tilbud, kommunen giver, og klandrer voksne mennesker for ikke tage vare på sig selv. For at kunne forstå grunden til disse gratis tilbud kræver det, at man ser med medmenneskelige øjne fra et helikopterperspektiv.

- Gratis prævention til unge under 25 skyldes, at Halsnæs plejede at have et højt antal aborter blandt unge. Efter gratis omdeling af kondomer faldt antallet hurtigt. Sammenligner man udgifterne for prævention med udgifterne for aborter, børneanbringelser, sagsbehandlinger og studiestop for unge mødre, så er udgifterne for prævention utroligt små. Et win-win tiltag.
- På samme måde har det gratis rygestopkursus vist sig at være enormt populært og godt for kommunens økonomi på længere sigt. Halsnæs ligger i toppen, når det handler om rygestopkurser, og vores borgere bruger det flittigt og seriøst. Det er ikke let at stoppe med at ryge, når det længe har været en del af ens livsstil. Gratis kurser er motiverende og forbyggende. Hvis en ryger bliver sygemeldt, så er det igen tale om udgifter i forbindelse med sagsbehandling og lægebesøg. Derfor igen et win-win tiltag.
- Gratis kursusforløb for overvægtige er ligeså vigtigt. Jeg synes det er lidt nedladende af Søren Rømer at anklage folk for ikke at tage vare på deres eget liv, for det gør alle borgere. Livet er ikke lutter lagkage, og enhver kan blive ramt af overvægt, enten fordi de er på medicin, går ned med stress, eller fordi de ikke i en tidlig alder lærte om sundt kost. Overvægt kan både have fysiske og psykiske konsekvenser, som igen kan give en større udgift til kommunen i forhold til den forbyggende indsats. Derfor er kursusforløbet et win-win tiltag.
- Endelig er tilbuddet om gratis aflevering af jord på genbrugsstationen en rigtig god ide, for det gør det lettere for os at værne om vores miljø. Et win-win tiltag. Endvidere er det gratis i fleste kommuner i Danmark så kan jeg ikke se, hvorfor lige netop vores borgere skulle til at betale for det.

Jeg synes, det er fint med en diskussion af, hvad vi vælger at bruge vores penge på i Halsnæs Kommune, men det er vigtigt at få nuancerne med. Hvis vi gør diskussionen til et spørgsmål om penge i lommen eller penge i kommunen, bliver det for unuanceret. Kommunen er til for alle Halsnæs' borgere som helhed, og dens gode tilbud kan ikke gøres op én-til-én.
Med Alternativet i byrådet kan borgerne være sikre på, at vi vil kæmpe for at beholde de gode gratis tilbud, vi har til de udsatte i Halsnæs kommune.

Publiceret 03 November 2017 12:40

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV