DEBAT:

Reglerne er fulgt på Løvdalen

Af Steen Hasselriis (V), borgmester, Halsnæs Kommune
SVAR Peter Rasmussen spørger i et læserbrev i Halsnæs Avis, om reglerne blev fulgt, da en plejebolig på Løvdalen blev ryddet få dage efter et dødsfald.
Som du selv nævner, kan jeg ikke kommentere i detaljer på personsager. Men jeg kan fortælle, at der i Halsnæs Kommune er udarbejdet en fast procedure for, hvad plejecentrene gør, når en beboer dør.
Hvis beboeren har oplyst at have familiemedlemmer eller andre nære pårørende, tager plejecentret naturligvis direkte kontakt til dem. Det er også sket i det konkrete tilfælde.
Hvis de nærmeste pårørende ikke vil stå for det, kontakter plejecentret et flyttefirma, der pakker boet ned og opbevarer det, mens skifteretten behandler dødsfaldet. Regningen for rydningen betales over boet, og kan det ikke lade sig gøre, betaler kommunens visitation.
Jeg har spurgt forvaltningen, om reglerne er blevet fulgt i den konkrete sag, og det er de.
Nogle gange går processen med en rydning forholdsvis hurtigt. Og jeg forstår godt, hvis det især kan føles sådan, når man samtidig skal håndtere de følelser, der kan være forbundet med et dødsfald hos en, man kendte. Det er netop for at sikre klare linjer i denne tid, at reglerne er til, så vi er sikre på, at ethvert dødsfald bliver håndteret på professionel vis.
Det vil altid være en balance at finde det rette tidspunkt at gøre tingene på efter et dødsfald. Men det er også vigtigt at huske, at ingen har gavn af, at en bolig står ubrugt i længere tid ad gangen. Slet ikke de borgere, der venter på at få bolig på vores plejecentre.

Publiceret 02 November 2017 15:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV