DEBAT:

Er vi en grøn kommune ?

Morten Lorenzen, spidskandidat for Radikale Venstre i Halsnæs

Er Halsnæs en grøn kommune ? Det spørgsmål fik jeg af en ung familie som overvejede at flytte hertil. Jeg kunne ikke svare.

Er vi det ? Ifølge kommunens hjemmeside handler den grønne indsats om, at renovere de kommunale bygninger, og dermed nedbringe vores CO2 regnskab. Og så opfordrer kommunen os til at transportere os med omtanke, og eksempelvis lave samkørsel, da biler er en af de store syndere.

Lige dér slog det mig, at jeg ikke har set en eneste kommunal el-bil, som jeg ellers ser så mange af rundt om i landet.

Det viser sig, at vi er en af de snart få kommuner, som ikke har taget el-biler i brug. Når man graver lidt mere, opdager man at kommunen og regionen i 2012 aftalte, at i 2015 skulle hele 25% af bilparken være fossilfri. Den aftale er vist helt glemt.

Hvis man vil signalere grøn indsats, er der nok ikke noget mere synligt, end at indføre el-biler i kommunens bilpark. Det giver i den grad mening, de forurener ikke, de er behagelige at køre, de larmer ikke. De er en god sag.

Radikale Venstre foreslår, at når de nye byråd sætter sig sammen efter valget, så beslutter vi straks, at den næste bil der skal indkøbes bliver en el-bil, og at vi derefter udskifter hele bilparken, hvor det er muligt, med el-biler. Så viser vi i hvert fald vores borgere, potentielle tilflyttere og turister at vi mener det, hvis vi siger vi er en grøn kommune.

Publiceret 11 October 2017 11:07

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV