DEBAT:

Stop lægemangel i Halsnæs

Af Christoffer Buster Reinhardt, spidskandidat til regionsrådet og Søren Vester-Fabrin, kandidat til regionsrådet,
Halsnæs Kommune. Det Konservative Folkeparti
 
SUNDHED I Det Konservative Folkeparti står vi vagt om familielægen. Det er nemlig af stor værdi, at din læge kender dig som patient godt.
Når man har en fast læge, som man har et tillidsfuldt og godt samarbejde med over flere år, så er det med til at give en bedre sundhedsfaglig behandling. Det giver tryghed. Derfor er vi også dybt bekymrede for, at lægemanglen nu har spredt sig til Halsnæs Kommune. I medierne har man kunne få det indtryk, at lægemangel alene er et jysk fænomen. Det er ikke tilfældet.

Halsnæs Kommune har også store udfordringer. 100% af lægepraksisserne her i kommunen har lukket for tilgang af nye patienter. Det betyder, at det er meget svært, at få en praktiserende læge, hvis man er tilflytter, og så godt som umuligt at skifte læge, hvis man er utilfreds med at være der hvor man er. Reelt set er der ikke længere frit lægevalg her i kommunen, og det finder vi som konservative dybt utilfredsstillende. Vi vil i regionsrådet arbejde for, at der kommer flere praktiserende læger her i Halsnæs Kommune.
 
Det vil vi gøre ved at arbejde for, at det bliver mere attraktivt at slå sig ned som praktiserende læge, og se på hvordan vi kan fjerne nogle af de unødvendige ekstraopgaver som er blevet lagt over på lægernes bord, og som fjerner tid fra det som det reelt handler om: patientkontakten. I Det Konservative Folkeparti vil vi have stoppet lægemanglen og have trygheden tilbage til lokalområdet.

Publiceret 14 September 2017 09:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.