Con amore-pris i Halsnæs?

Af Hans Hansen, KV17 kandidat for Alternativet.

KULTURPRIS hvornår skal Halsnæs Kommune mon dyste om Con Amore Kulturprisen ?
Sidst i august havde jeg fornøjelsen af at deltage i en del af det meget spændende og vitale ”Kulturmødet Mors” , som trak mange vigtige aktører og et stort, stort publikum til Nykøbing Mors. - Det var her årets Con Amore Kulturpris blev uddelt under stor opmærksomhed.
Con Amore Kulturprisen bestyres af ”Amatørernes Kunst og Kultur Samråd” (AKKS) og ”Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed” (DATS). Den gives til en kommune, der har ydet en ekstraordinær indsats for at skabe de bedste vilkår for amatørkulturen.
2016 løb Herning med æren, og i år var Aarhus, Høje-Taastrup og Thisted kommuner nomineret til prisen. Musikeren Poul Krebs var hovedtaler og priste på det smukkeste alle de mange, mange engagerede amatører , som over det ganske land er grobund for alle de mangeartede kulturelle aktiviteter, der skaber liv og fællesskab -
og er brobyggere til den professionelle kunst og kultur.
Kulturmødet Mors holdt for femte gang ambitionen om at inspirere til væksten i
kulturaktiviteter i hele Danmark højt. Det var opmuntrende og imponerende at øre om alle de aktiviteter, som de nominerede kommuner gav kraft, rum og økonomi til . Begejstrede kommunalpolitikere og embedsmænd fortalte om en vifte af iderige projekter, som stimulerede vækst og fællesskab i de lokale miljøer.
Høje Taastrup løb med årets pris, og det var en stolt og begejstret udvalgsformand
i spidsen for ansatte praktikere og repræsentanter for de udøvende amatører, som
forudså, hvilken positiv virak og nye planer prisen ville udløse hjemme i Høje Taastrup.
Det skorter ikke på aktive kultur-amatører i Halsnæs Kommune . Her er et stærkt
foreningsliv. Og der er også en del fysiske rammer, som er kommunalt støttede.
Men det er svært at påstå, at de amatør-kulturelle aktiviteter har en fremherskende plads i kommunalpolitiken.
Indeværende års nedskæring på Kulturelt Samråds midler peger bestemt ikke i den rigtige retning. Men det kan der forhåbentlig ændres på i et nyt byråd.
En netop velafviklet Stålmand skaber stor kommunal begejstring og megen PR . Men i det store perspektiv om amatørkulturen og dens uvurderlige betydning for vitalitet og fællesskab i det lokale , er og bliver Stålmanden en Event. Og event-kultur er noget ganske andet end det daglige netværk af fælles aktiviteter.
Jeg synes bestemt, at vi i Halsnæs Kommune skal arbejde aktivt for Con Amore
Kulturprisens hensigter – og måske ad åre tilmed gøre os fortjent til en nominering!
De første udmeldinger fra Gjethusets netop tiltrådte nye leder giver også løfter om
inspiration til den lokale amatørkultur. Det skal nok blive godt!

Publiceret 13 September 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.