DEBAT:

Socialdemokratiet sender klart signal med togaftalen

Hans Andersen, Fyrrebakken 24 3600 Frederikssund

Af MF Hans Andersen, beskæftigelsesordfører og valgt i Nordsjælland Storkreds (V)

”Hvis der er noget, erhvervslivet i hovedstaden har brug for, er det en trafik, der glider”. Sådan sagde Christine Antorini (S) for snart et år siden, da vi debatterede finansiering af de nordsjællandske motorveje i TV2 Lorry. Dengang var jeg enig, og i dag er jeg enig. Men her et lille år efter har Socialdemokratiet sendt et klart signal om deres politiske prioritet på transportområdet, da de forleden indgik en aftale om at udvide togfonden.

Socialdemokratiet vil bruge to mia. kr. på at få togpassagerer to minutter hurtigere frem. Og i øvrigt går pengene blandt andet til jernbanen på Vestfyn. Men det hjælper ikke borgerne i Halsnæs Kommune, som dagligt sidder i kø på motorvejen. Venstre og regeringen vil en anden vej. Vi vil blandt andet prioritere penge til motorveje, så danskerne kan komme hurtigere fra A til B. For det er urimeligt for borgerne i Halsnæs Kommune, at de hver eneste dag skal sidde i kø til og fra arbejde. Og det er en stopklods for erhvervslivet, når varer og medarbejdere hænger fast på motorvejen.

Christine Antorini sagde for et lille år siden, at finansiering af de nordsjællandske motorveje er et spørgsmål om at prioritere politisk. Jeg er helt enig – og Venstres prioritet kan ses i regeringens finanslovsforslag. Men Socialdemokratiet har tilsyneladende glemt alt om motorveje, og i stedet ligger deres fokus på jernbanen på Vestfyn.

Mens Socialdemokratiet vil sparre togpassagerer to minutter, sidder vi stadig i kilometerlange køer på motorvejen. Venstre vil en anden vej, og jeg vil blive ved med at kæmpe for en udvidelse af Hillerødmotorvejen. For hvis der er noget, borgerne og erhvervslivet har brug for, så er det en trafik, der glider.

Publiceret 08 September 2017 14:57

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.