DEBAT:

Borgmesteren vil ikke tillade besøg

Morten Lorenzen, Spidskandidat KV17, Radikale Venstre i Halsnæs

KV17 Igennem tiderne har det været en god tradition i landets kommuner, at byrådskandidater kan besøge dagsinstitutioner, skoler og plejecentre i perioden op til et kommunalvalg.

Det er en fin måde, at give kandidaterne viden og indsigt i, hvad der foregår på de kommunale arbejdspladser og hvilke udfordringer de enkelte har at bokse med.

I sidste uge, fik vi oplyst, at sådanne besøg skal koordineres af koncernsekretariatet på Rådhuset. Ganske rimeligt og forståeligt, så jeg sendte en høflig forespørgsel om at få et besøg i kalenderen.

Stor var min overraskelse, da lederen af koncernsekretariatet meddelte mig, at Borgmesteren ikke vil tillade at byrådskandidaterne tager på besøg på kommunens institutioner, skoler eller plejecentre op til kommunalvalget.

En rigtig god tradition bliver stoppet af borgmesteren i Halsnæs, motivet kan man kun spekulere over.
SVAR FRA BORGMESTER STEEN HASSELRIIS:

Det er et væsentligt hensyn at tage til medarbejderne, at de ikke skal føle sig som gidsler i en valgkamp. Dertil kommer muligheden for, at pressen er med på disse besøg, hvilket gør det endnu vanskeligere at håndtere for medarbejderne. Endelig vil det være helt ustyrbart. Hvis vi først siger ja til en kandidat, så kan vi ikke sige nej til andre, og det kan i sidste ende med at blive til så mange besøg, at det vil få implikationer på den daglige drift.
Derfor bakker et enigt byråd op om, at der frem til kommunalvalget ikke vil blive tilladelse til besøg på vores virksomheder, der kan relatere sig til den kommunale valgkamp. Jeg kan oplyse, at denne praksis ikke adskiller sig fra forrige byrådsperiode.

Publiceret 08 September 2017 17:12

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.