DEBAT:

Kunstværk mangler vedligehold

Edith Havmand Hansen, Anker Heegaardsgade 11, Frederiksværk BYBILLEDET Der siges mange fine ord om vores by Frederiksværk, af bl.a. borgmester og andre betydende personer, som jeg helt kan tilslutte mig! Men, men, der er visse ting der halter kraftigt, og det er at tage ansvar for vore kunstværkers vedligehold! Se nu på hjørnet Peder Falstersvej og Strandgade, hvor Leif Nielsen ”Fragtmenter” pryder den lille pumpestations tre sider: Fra kanalsiden er det en skam og en skændsel at iagttage, hvordan siv, græs og ukrudt dækker for kunstværket, samt de sorte plader, der er helt afvaskede. At turister og vi borgere skal møde dette triste syn er stærkt beskæmmende. Relieffet er en gave til Frederiksværk fra DanSteel A/S i anledning af byens 250 års fødselsdag i 2006, som kunstneren Leif Nielsen har udtænkt og udført, i samarbejde med gode folk fra Stålværket. Dens frise fortæller om byens historie fra fortidige dage og frem til i dag – som vist i de fine fragmenteringer! Pumpestationen er Dansteel A/S’ bygning. Gaven fik Frederiksværk Kommune. Skoven er ansvarlig for sivene i kanalen! Det må da være muligt for de tre instanser at finde ud af at ’tale sammen’, så Leif Nielsens kunstværk ”Fragtmenter” vil fremstå seværdigt igen! Siv og ukrudt skal helt fjernes, tages op ved roden, for ellers dækkes relieffet hurtigt igen, og så skal der foretages en opfriskende renovering/maling, så vi atter kan få glæde af at nærstudere kunstværket! Og nu jeg er i gang: For anden gang her i sommer, løber vandet ikke på Corona. Preben Boyes skulptur står tør, tavs og stum på Gjethustorvet – se så at komme ud af starthullerne! En hyldest til Corona! En syngende tone fyldte sindet da jeg så Stenen fra de skånske skove. Igennem Coronaens lyskrans vandets evige pulserende strøm Stenens fortættede kraft fornemmedes Urtidens stemme Livets morgry! (11. januar 1998, tilegnet Preben Boye)


Stålsatte duer på Leif Nielsens relief.

Stålsatte duer på Leif Nielsens relief.

Publiceret 17 July 2017 10:06

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.