DEBAT:

Vi bliver ikke efterladt på perronen - men det kan godt føles lidt sådan...

Sune Raunkjær, byrådsmedlem og regionsrådskandidat for Venstre

TOGTIDER Som byrådsmedlem i Halsnæs og medlem af Movias repræsentantskab undrer det mig meget, at jeg umiddelbart ikke i det mindste er blevet orienteret om den ændrede køreplan på Frederiksværkbanen.
Det finder jeg næsten lige så utilfredsstillende, som jeg finder de nye 'sidste afgangstider' fra Hundested og Hillerød.
Lokalbanen er ikke et supplement til anden offentlig trafik i Halsnæs. Nej, den er en del af selve rygraden i vores infrastruktur. Lokalbanen bliver brugt af mange som eneste mulighed for transport til og fra arbejde eller studier. Har du ikke bil er alternativerne få - tidlig morgen og sen aften, ingen.
Derfor skal lokalbanens køreplan også bedst muligt afspejle de behov, de mennesker, der skal ind og ud af Halsnæs, har.
For en kommune som vores er det pinedød nødvendigt, at det er muligt at komme frem og tilbage, også hvis du har sent fri eller skal møde tidligt. Det mener jeg ikke den nye køreplan gør.
Hvad gør vi så nu? Tjah, i Danmark er det jo stadig sådan, at landet nærmest lukker ned tre uger i juli, så svar på vores mange spørgsmål må vi vente et par uger på.
Til gengæld kan jeg love, som også borgmester Steen Hasselriis har udtalt, at vi vil forfølge sagen og forsøge at få omgjort revideringen af køreplanen.
Jeg kan også love, at netop Frederiksværkbanen står højt på min regionale dagsorden, skulle jeg blive valgt ind i regionsrådet til november.

Publiceret 14 July 2017 00:00

SENESTE TV