DEBAT:

Kommunens egne skoler trænger til at blive løftet

Lisbet Møller, byrådsmedlem for Enhedslisten FOLKESKOLE Kommentar til det åbne brev “Hvad vil I med folkeskolen”, skrevet af Anne Louise Born Sylvest: Kære Anne Louise. Jeg har lige læst dit brev til byrådet og kan bare sige, at jeg deler din bekymring. Det er så trist, at der nu igen tales om en ny privatskole, mens kommunens egne skoler i den grad trænger til at blive løftet. Skolereformen har, som du også skriver, medført mange vanskeligheder. Men kommunen har efter min mening groft svigtet skolevæsnet, hvilket en masse forældre og børn beklager - og i øvrigt mange undersøgelser viser. I Enhedslisten har vi været optaget af sagen, men jeg er som den eneste fra Enhedslisten medlem af byrådet og har ikke plads i udvalget, der behandler skolesager. Alligevel har jeg naturligvis en interesse i at skolerne fungerer. En ny privatskole vil medføre de problemer, du beskriver. Og det vil under alle omstændigheder ramme de børn hårdest, som trænger allermest til hjælp og støtte. I modsætning til privatskolerne vil folkeskolen ikke kunne nægte at modtage dem, og det er da heller ikke ønskeligt. Det vil oftest være de mest ressourcestærke børn og forældre, der vælger privatskolerne - netop dem, som kunne hjælpe folkeskolen på vej. Det var en stor fejl at nedlægge Storebjergskolen i Hundested, og det er langt at skulle sende sine børn fra Lynæs til Lerbjergskolen. Det var vel i første omgang det, der gav anledning til tankerne om en ny privatskole. Men et flertal i byrådet ville det sådan. Jeg håber at andre forældre som du og din gruppe vil protestere højlydt. Enhedslisten vil bakke op om sagen.

Publiceret 07 March 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.