DEBAT:

Høje jorddynger

Hanne Veber, byrådsKandidat for SF

AFFALD En gåtur ud ad Slaggemolen og rundt i lystbådehavnen i Frederiksværk er en lille fin rekreativ oplevelse for byens borgere. Den benyttes af flere, uanset om det er en almindelig grå og råkold hverdag eller en søndag med fuld sol. F.eks. kunne man for nylig se 37 fiskehejrer stå i vandkanten i Arresø Kanal, der løber langs med Slaggemolen.
Desværre forstyrres oplevelsen af store affaldsmiler på Havnevej 29. Således er flere af affaldsmilerne væsentlig højere end diget, som omgiver oplagspladsen, og milerne er ikke dækket over. Den rekreative oplevelse forstyrres også af plaststykker, som er blæst væk fra affaldsmilerne og har lagt sig på ydersiden af diget. Dette har kunnet ses fra den ydre halvdel af Slaggemolen og lystbådehavnen siden januar i år.
Den 23. juli 2015 gav Halsnæs Kommunes forvaltning en miljøgodkendelse til DeNova, som driver oplagspladsen for brændbart affald på Havnevej 29. De nuværende forhold på oplagspladsen overholder imidlertid ikke de vilkår, som kommunen stillede. Affaldsmilerne er væsentlig højere end forudsat i miljøgodkendelsen. Det er angivet, at de ikke ville blive højere end diget.
Miljøgodkendelsen indeholder også et krav om, at affaldsmilerne skal overdækkes med presenning og jord for at undgå, at plast og andre lette materialer flyver væk. Kravet om overdækningen af affaldsmilerne skal desuden forhindre regn i at sive ned gennem affaldet, så man undgår at regnvandet bliver forurenet og siver ud i fjorden. Overdækningen af affaldsmilerne skal endvidere minimere risikoen for, at affaldet selvantænder og begynder at brænde.
Sortering, behandling og genbrug af affald er en fornuftig erhvervsaktivitet, men forholdene skal bringes i orden.
Affaldsmilerne skal være overdækkede, og de må ikke være højere end forudsat i miljøgodkendelsen.

Publiceret 07 March 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.