DEBAT:

Fleksibel arbejdstid i kommunerne

Af Peter Nilsson, Byrådskandidat for SF Halsnæs
FORSØG SF i Nordsjælland står sammen om et fælles forslag i de nordsjællandske kommuner om at indføre forsøgsordninger om fleksibel arbejdstid for kommunernes ansatte. En fast arbejdstid på 37 om ugen passer ikke nødvendigvis alle ansatte gennem hele livet.
Derfor bør de have mulighed for at forhandle deres arbejdstid, så den passer til den enkeltes livssituation og aktuelle behov. I nogle perioder har man brug for mere tid til sit privatliv, i andre perioder vil man måske gerne tjene lidt ekstra. Den mulighed ønsker vi i SF at give kommunernes medarbejdere og foreslår derfor en forsøgsordning på området.

Erfaringer fra en lignende forsøgsordning i Københavns kommune viser, at op mod en fjerdedel af de ansatte gerne vil have denne mulighed for fleksibel arbejdstid. Forsøget viser også, at der generelt er stor opbakning blandt medarbejderne til en større fleksibilitet i ansættelsesforholdet. 

Det er vigtig, at kommunerne som arbejdsgivere tager ansvar for at sikre deres medarbejdere et godt arbejdsliv og god trivsel, og giver medarbejderne mulighed for selv at finde den gode balance mellem arbejdsliv og privatliv. Vi tror på, at en sådan fleksibilitet vil give mere tilfredse medarbejdere, et mere balanceret liv i det hele taget med nedsat forekomst af stress, sygdom og nedslidning. 

Vi foreslår i første omgang at ordningen i samarbejde med de lokale fagforeninger og andre relevante aktører indføres som en forsøgsordning på udvalgte arbejdspladser i kommunerne. Det skal både skabe klarhed over, hvor stort ønsket er fra medarbejdernes side om at justere deres arbejdstid og hvordan sådan et ønske kommer til udtryk og kan honoreres. Erfaringer fra disse forsøg skal bruges til, at kommunerne siden indfører ordningen på permanent basis. 

Publiceret 02 February 2017 13:20

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV