DEBAT:

Sandfodring uden bølgebrydere dur ikke

Aksel V. Jørgensen, Torpmaglevejen 78

KYSTSIKRING Det er utroligt, at det er Enhedslisten, der har det mest fornuftige syn på sikring af nordkysten.
Som sagt dur sandfodring ikke, hvis der ikke etableres kraftige bølgebrydere på de udsatte steder til at holde på sandet. Den første storm fjerner sandfodringen, og hvad skal så beskytte kysten, hvis der kommer en ny storm 14 dage senere.
Enten det er grundejerne 300 meter eller 3 km fra kysten, der bliver pålagt at betale, skal de til det igen, når det går galt.
At staten ikke vil sikre, kan jeg godt forstå, den indkasserer de 25% moms ( ¼) i stedet for at være med til f.eks. at betale 1/3 - eller det hele, som var mere rimeligt. Det er jo hele Danmarks kyst, lige som resten af vore kyster.
Etableres de rigtige bølgebrydere, kommer sandet af sig selv uden at suge store huller i havbunden. Et godt eksempel herpå kan man se ved den lille parkeringsplads ved diget i Nødebo Huse. Her er kommet 30-40 meter fin sandstrand helt af sig selv.
Det kræver at stat og kommuner sætter Kystinspektoratet på plads. Det forhindrede digelaget i flere år etableringen af bølgebryderne, indtil Hundested Kommune forlangte, at Kystinspektoratet skulle give lov at sikre parkeringsplads og vej.

Publiceret 12 January 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.