Seks veloplagte aktører på scenen i Ølsted. Foto: Jan Stephan.

Seks veloplagte aktører på scenen i Ølsted. Foto: Jan Stephan.

En hylende morsom aften

Borgmesteren anmelder af årets Ølsted høstrevy

Af
Borgmester Steffen Jensen

HØSTREVYEN 2019 “Kom og fest i vores by”.

Således indledte introsangen fra de seks erfarne og meget indlevende revyskuespillere. Før forestillingen fik vi en lækker tre retters menu, hvorefter stemningen, traditionen tro, blev slået an med de lokale fællessange ’Ølsted bakker’ og ’Ølstedvisen’.

Scenen var sat til en morsom aften i Ølstedhallen, som bød på flere værdibaserede budskaber, og selvfølgelig heller ikke undlod underholdning med sjove vittigheder langt under bæltestedet.

De nye naboer

Allerede i første sketch stod den på sexuelt undertonede misforståelser, hvor de nye nabojyder (Jørgen og Conni) fra Brovst var flyttet hertil.

I lyset af indflytningen havde det karikerede jyske par valgt at banke på hos de lokalt golfspillende naboer. Jyderne havde en vedholdende plan om at de skulle bygge ny carport sammen. Selvom deres jyske fordomme om de “kun sex-tænkende” sjællændere fyldte meget, valgte de alligevel at tage dialogen op - hvad de ikke vidste var, at naboerne manglede et par at golfe med.

Når man ikke ved at ens nye nabo spiller golf, kan oplysningen om, at “Søren har sit firmanavn på kuglerne” nemt misforståes. Foto: Jan Stepha.

Når man ikke ved at ens nye nabo spiller golf, kan oplysningen om, at “Søren har sit firmanavn på kuglerne” nemt misforståes. Foto: Jan Stepha.

I en stærk gennemtænkt samt humørfyldt sketch lykkedes dem at tale forbi hinanden med f.eks. “Er i friske på en fire-bolle”, ” vi kan også bytte partnere”, “Søren har sit firma navn på kuglerne” kulminerede i, at også det sjællandske par selvfølgelig misforstod jyderne, da de ønskede dobbelt rejsning i carporten.

Tump og Putins kamp om Halsnæs

Trump kommer forbi Halsnæs, da han har fået afslag af “The nasty bitch” Mette Frederiksen til at købe Grønland. Hans købsplaner bliver dog hurtigt kompliceret af, da Putin allerede har købt Stålværket og har flere udviklingsplaner.

Godt velskrevet, samt accentmæssigt besværlig dialog, imellem de to statsmænd udspillede sig.

Kommunens borgmester (mig selv), insisterede på at Halsnæs ikke var til salg, lige meget hvor mange penge der blev nævnt. Det lykkedes først at få bugt med statsmændene, da truslen om et opkald til Mette kom på tale.

En morsom sketch, der balancerede flot mellem absurditet og alvor. Revy, når det er bedst.

Pigen på 5 og et halvt

Årets revy indeholdt flere eftertænksomme og gode værdibasserede budskaber til deres publikum. Et af dem var den lille pige, som virkelig havde inkorporeret sin forældres hårde tale og grænseoverskridende sprog. En sketch hvor forældrenes påfund til den lille pige var rigtige opfindsomme og sjove, men samtidig gav det stof til eftertanke om, hvordan vi taler sammen - og specielt foran vores børn.

Undervejs stødte vi på mange sjove og musikalske scener, heriblandt blondinejokes, militante veganere, håndværkere der søger kvindelykken i udlandet, Rasmus Paludan sang på rapanden Rasmus.

Og lidt lokal patriotisme under melodien “Den jeg elsker”, som blev oversat til “Her i Ølsted, her i Ølsted lever vi”. En sang der hejste et lokalt Ølsted flag om at støtte op om lokalområdet.

Til sidst fik vi en skøn musikalsk hilsen til en af de største danske kunstnere i form af et musikpotpourri med publikumsvalgte sange fra afdøde Kim Larsen.

Jeg havde en dejlig og hylende morsom aften i Ølsted. Og mange tak for den!

Publiceret 10 September 2019 11:28