Claudia Westh Lonning gæster Torup Bogby

Claudia Westh Lonning gæster Torup Bogby

'Skakmesteren fra Tirana'

Forfatter Claudia Westh Lonning fortæller om sin debutroman

Torup Bogby Mød forfatter Claudia Westh Lonning, der vil fortælle om debutromanen 'Skakmesteren fra Tirana' i Torup Bogby 12. september kl. 19.30.

'Skakmesteren fra Tirana' er en fortælling om søgen efter identitet og kærlighed - og det at træffe de rette valg i livet.

Fortællingen tager sin begyndelse ved et bryllup i en lille by i Albanien i 1927, der viser sig at få afgørende betydning for en række personer i København i 2018.

Historien følger to spor, der gradvist flettes sammen. Vi møder det unge skaktalent, Safet, i tiden omkring Albaniens besættelse under Anden Verdenskrig, der blev efterfulgt af et hermetisk lukket diktatur. Samtidig følger vi Safets barnebarn, Julie, i nutidens Danmark. Romanens hovedpersoner kommer undervejs til at stå over for en række svære valg, og det er op til den enkelte at have modet til at gøre det, der er det rigtige, inden for de givne rammer.

Claudia Westh Lonning fortæller, hvordan romanen blev til, hvad der inspirerede hende, og hvordan processen er forløbet fra idéen til at stå med en færdig bog i hånden.

Publiceret 08 September 2019 00:00