Susanne Anker udstiller i Fyrgården frem til 14. juli.

Susanne Anker udstiller i Fyrgården frem til 14. juli.

Idylliske motiver

UDSTILLING Lørdag 15. juni åbner en udstilling med malerier af Susanne Anker på Fyrgården, Fyrstien 1, Hundested. Udstillingen kan ses frem til 14. juli

Stilen kan betegnes som moderne impressionisme med en antydning af ekspressionisme. Motiverne, der er idylliske og nostalgiske, er bl.a inspireret af livet på Bornholm, hvor Susanne er født og opvokset.

De foretrukne motiver er himlen og havet, som altid skifter udtryk, malet i varme og kolde blåtoner med og uden sten i vandkanten. Og blomster, både farvestrålende blomstermarker i røde og gule farvenuancer, og blomster i glasvaser eller i rustikke rødlers urtepotter.

Desuden minder om livet som f.eks mormors Singersymaskine, sankthans aften, hvor det oftest regner, eller drengen der bager - for blot at nævne nogen få eksempler.

Ture ud i naturen, det at SE, og den kreative opfindsomheden har altid været en stor del af Susannes liv, med en håndværkerfar der kunne alt, og hvor Susanne fik lov til at være med på værkstedet - Og med en mor, mormor og farmor der smittede hende med blomsterglæde.

Susanne: Mange spørger mig; hvor længe jeg har malet. Mit svar er altid; at det at male, er så meget mere end blot at tage maling på lærredet. Så ud fra den betragtning har jeg samlet erfaring til det grundlæggende i maleriet i hele mit liv.

For at sige det ligeud; Når jeg så nyhederne, så hørte jeg stort set ikke, hvad de sagde, men jeg så om deres tøj passede sammen i farven, og hvordan studiet var indrettet.”

Virkemidlerne, til at få styrken frem i det sanselige, er de lette strøg, farverne der får hinanden til at løfte sig, lyset, dybden, stofligheden, det milde og det rustikke, så motivet kommer til at fremstår blødt og i bevægelse

Susanne flyttede til Sjælland i 1978, hvor hun kom i lære som dekoratør. I 2005 begyndte hun for alvor at male.

Publiceret 11 June 2019 14:49