Bea Rosenkilde Nielsen og 'Røde Ran Roadshow' gæster Torup Bogby. Foto Thomas Quvang

Bea Rosenkilde Nielsen og 'Røde Ran Roadshow' gæster Torup Bogby. Foto Thomas Quvang

Røde Ran Roadshow

Bloddryppende voksenforestilling med sang og musik i Torup

Egnslegende Sidste år i august udkom Bea Rosenkilde Nielsens gendigtning af Røde Ran, det gammelt sagn fra Arresø om en forbandet skat, der dukker op og laver ravage i Danmarkshistorien.

Skatten er beskyttet af to magiske væsener, trolden Ram fra Ramløse og varulven Thurse-Jorun fra Vinderød.

Takket være en fin lektør udtalelse købte mange bibloteker den, og for yderligere at sprede kendskabet til den næsten glemte egnslegende, dannede lokale musikere og kunstnere i Tisvilde gruppen Røde Ram og skabte en sjov, men bloddryppende voksenforestilling over sagnet med fortælling, sang og musik.

Billeder fra bogen, malet og tegnet af Rikke K. Sørensen, bliver vist af AC Rasmussen, aktør og IT. Bea Nielsen fortæller, og Bo Callaby synger og spiller, med fornem backing fra Thomas Bøje på bas og på trommer Flemming Rothaus, der er flyttet tilbage til Tisvilde efter i mange år at have spillet internationalt.

"Røde Ran Roadshow" spiller næste gang i Torup Bogby 13 juni kl.19.30. Til dette arrangement kan man købe en signeret kopi af "Røde Ran" af forfatteren. Bogen har solgt godt og første oplag kan blive udsolgt over sommeren.

Publiceret 08 June 2019 00:00