Maleren McLean og ambassadør Mandela. Privat foto

Maleren McLean og ambassadør Mandela. Privat foto

McLean afslører Mandela-portræt

KUNST Den lokale maler Robert McLean, der er medlem af foreningen Kunstrunden Nordsjælland, har valgt Kunstrundens fællesudstilling i Helsingør som rammen for en ganske særlig begivenhed: Afsløring af et portræt af den sydafrikanske ambassadør Zindzi Mandela .

Robert McLean er oprindelig fra Sydafrika og har stadig meget tætte bånd til sit gamle land. I den forbindelse har han bl.a. haft æren at portrættere nu afdøde præsident Nelson Mandela. Nu er det Nelson og Winnie Mandelas datter Zindziswa Mandela, der har siddet model for et portrætmaleri.

Hun blev i 2015 udnævnt som Sydafrikas ambassadør i Danmark og har været det siden.

Robert McLean fortæller om Zindzi Mandela: "Jeg har ved flere lejligheder haft fornøjelsen at møde hende, og det har virkelig været en fornøjelse. Hun er et smukt, varmt, usnobbet og sprudlende menneske, og jeg har været så heldig at få muligheden for at male hendes portræt. Hun kom til mit beskedne atelier og sad model for mig, og vi fik hygget og moret os sammen, mens jeg malede. Hun er humoristisk så det brager, hvilket hun siger, at hun arvede fra sin far, og hun ligner ham mest af natur."

Torsdag 13. juni kl. 14 ankommer H.E. Ambassador Zindziswa Mandela for at se sit portræt blive afsløret på Marienlyst Slot, Marienlyst Allé 32, Helsingør.

Publiceret 08 June 2019 00:00