Kathrine Van Godt er blandt sommerens udstillere med PIG-Art, hvor hver og en af de fantastiske grise har deres helt egen specielle personlighed

Kathrine Van Godt er blandt sommerens udstillere med PIG-Art, hvor hver og en af de fantastiske grise har deres helt egen specielle personlighed

Die Kunsthalle åbner dørene for ny sæson

Mange spændende kunstnere er på plakaten henover sommeren i galleriet i Liseleje

Ny Sæson Sæson nummer fire er lige om hjørnet for det lille kunstgalleri med det store navn Die Kunsthalle Liseleje.

Åbningsdag er torsdag 30. maj klokken 13-16, hvor Mikael Olrik vil være første kunstner.

Som de tidligere år vil der på alle lørdage blive mulighed for at møde den udstillende kunstner og få en god snak om kunst, hvor galleriet også er vært ved et glas vin.

"Det er helt gratis at kigge ind forbi", siger galleriejeren Anne-Mette Lorenzen, med et glimt i øjet, og fortsætter: "medmindre man jo ikke kan lade være med at købe et af de flotte værker der bliver vist".

'Con Amore'

Igen i år lover Die Kunsthalle Liseleje, at der vil komme fantastiske, farverige og interessante værker til galleriet.

“Galleriet er min 'con amore' - min lidenskab. Det er ikke her jeg bliver velhavende, men det er her jeg møder nye spændende mennesker som 'tør livet' på mange forskellige måder. Nogle er erfarne udøvende kunstnere, andre unge og nye på kunstscenen. Derfor er det altid interessant at se hvad galleriets hvide vægge kan trylle frem af oplevelser for beskueren”, udtaler den entusiatiske indehaver af galleriet.

Absolut særoplevelse

Åbningsudstillingen med Mikael Olrik vil byde på en absolut særoplevelse.

Selv siger Olrik om sine værker, at hans ide er, at beskueren skal gå en tur i billedet. Det er med udgangspunkt i Manhattan, New York man bliver ført igennem et Cityscape, hvor perspektivet drager. Med en baggrund som arkitekt arbejder Mikael Olrik med kridt på sort bund, som et underliggende grit. Det er særligt ved overgangen fra lys til mørke, der hvor det elektriske lys tager over, at Olrik finder sin inspiration.

Spændende navne udstiller

Og det er ikke kun åbningsudstillingen der er særlig i år. Kathrine Van Godt vender tilbage til galleriet med PIG-Art, hvor hver og en af de fantastiske grise har deres helt egen specielle personlighed, og nærmest er små øjenåbner for, at vi kan mærke glæden ved at have det sjovt og være til stede.

Helle Mathiasen viser farverige fantasifulde fabuleringer og Birgit Kristensen tager sine betragtninger til livet ud på nye vinger med udstillingen 'Ornitologisk topmøde - med næb og klør'.

Helt anderledes udtrykker Ulla Ferdinandsen sig i klare former og farver, der i samspillet mellem kanterne på geometrien og paletten udgør et univers som skal opleves for at føles.

Ulla Ferdinandsen har netop her i foråret modtaget "The Botticelli Prize 2019”, "The International Prize Velazquez"og invitation til "Bienal de arte Barcelona". Et stort år for kunstneren.

Også Henrik Hillerup, Jan Wessel, Bo Dan og Henrik Rasmussen udstiller i Die Kunsthalle henover sæsonen. Der er mere information at finde på galleriets facebookside : Die Kunsthalle Liseleje - under begivenheder.

Publiceret 22 May 2019 00:00