De to nøglepersoner ved søndagens mindeværdige koncert i Lynæs Kirke: Organist og dirigent Laura Daugule og Poul Ringsted, leder af grønlandskoret. Foto Linnea Koefoed

De to nøglepersoner ved søndagens mindeværdige koncert i Lynæs Kirke: Organist og dirigent Laura Daugule og Poul Ringsted, leder af grønlandskoret. Foto Linnea Koefoed

Bevæget afsked med Poul Ringsted

Af
Mette Koefoed

Farvel Det var på flere måder en mindeværdig søndag i Lynæs Kirke ved forårskoncerten.

Poul Ringsted, dirigent for grønlandskoret blev hyldet med stående applaus af en stopfyldt kirke. Efter 15 år i spidsen for grønlandskoret Akuttat stopper Poul Ringsted, og dermed slutter en æra i Knud Rasmussens hjemby, Hundested.

Afskeden var bevægende. Der blev fældet tårer, overrakt blomster, gaver og holdt taler. Et bevis på Poul Ringsteds store betydning som formidler af grønlandske sange. Som det blev udtrykt fra flere sider:

"Vi forstår ikke et ord, men sangen går lige til hjertet". ”Qujanaq urpernalermat” – Jeg takker for forårstiden, der er kommet- var en af de sange, der blev sunget af Akuttat sammen med grønlandskoret fra Holbæk, Ikinngut, der var inviteret med til koncerten.

Mens det var Poul Ringsteds afskedskoncert som dirigent for grønlandskoret i Hundested, var det organist Laura Daugules debut som dirigent ved den årlige forårskoncert. Hun styrede sine sangere med bravour og stort professionelt engagement.

Sangere fra Halsnæskoret deltog også, og til dagen var der valgt et alsidigt og fint repertoire. Fællessangene løftede sig. Laura Daugule fik hele kirken til at synge ”Åbent Hjerte” (Sys Bjerre og Christian Connie) - tekst og melodi var helt ny for de fleste, men den gik rent ind. og tonerne og ordene tog man med resten af dagen.

Publiceret 13 May 2019 14:00