Tørfisk fra Thyborøn i samme startopstilling som da det hele startede tilbage i 1981

Tørfisk fra Thyborøn i samme startopstilling som da det hele startede tilbage i 1981

Vesterhavet i bagkataloget

Tørfisk fra Thyborøn gæster Gjethuset lørdag aften

Koncert I 37 år har bandet Tørfisk, som er fra Thyborøn, turneret rundt i det ganske danske land og lørdag aften kommer turen til Gjethuset i Frederiksværk.

Og det er værd at nævne, at det er med den samme besætning som da det hele startede tilbage i 1981.

Siden 1981 har Tørfisk leveret soundtracket til Vestjylland, og hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster.

Røverhistorier med glimt i øjet

Koncerterne krydres med røverhistorier og underholdning på topplan. Altid med stor spilleglæde, glimt i øjet og en typisk vestjysk charme. De forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som skydes lige fra hoften. Publikum kan aldrig vide sig helt sikre. Måske sidder man lige i skudlinjen – men kvartetten forstår at drille fra scenen på en god og sober måde.

Tørfisk’s koncerter bærer præg af en blanding af både det nye og det velkendte. For når man har et helt “Vesterhav” af numre i bagkataloget, er det svært at sige farvel til de gamle (gode) sange. Og så er der den simple grund, som de selv siger: “at de ikke mønstrer mere end tre-fire akkorder på strengeinstrumenterne”, som netop de gamle numre er bygget op over.

Med en masse erfaring fra den danske musikscene, og med 19 CD’er, en del kassettebånd i tidens løb og 2 DVD udgivelser i “nettet” har Tørfisk stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet.

Publiceret 23 February 2019 00:00