M/V Dronning Ingrid sejlede mellem Korsør og Nyborg fra i årene 1980-97. Nu sejler færgen som hospitalsskib i Vestafrika

M/V Dronning Ingrid sejlede mellem Korsør og Nyborg fra i årene 1980-97. Nu sejler færgen som hospitalsskib i Vestafrika

Fra Storebælt til Vestafrika

Foredrag om den tidligere togfærge 'M/V Dronning Ingrid'

Foredrag Hvad blev der egentlig af den tidligere togfærge 'M/V Dronning Ingrid'?

Kom og hør foredrag af Jens-Erik Engelbrecht, CEO og formand for Mercy Ships Danmark, om livet på og omkring den tidligere togfærge ' M/V Dronning Ingrid', der i dag er ombygget til hospitalsskib og sejler i Vestafrika under navnet Africa Mercy.

Foredraget finder sted mandag 25. februar 2019 klokken 14–16 i Sognegården Kirkegade 8, Frederiksværk. Der er gratis adgang og mulighed for at støtte Mercy Ships.

Hospitalsskib

Den tidligere storebæltsfærge ”Dronning Ingrid” fungerer nu på ellevte år som hospitalsskib og sejler under navnet Africa Mercy, og drives af Mercy Ships.

Ved at mobilisere mennesker og ressourcer på verdensplan giver Mercy Ships gratis lægehjælp til verdens fattigste gennem sundhedsydelser, livsforvandlende operationer og kapacitetsopbygning.

Mercy Ships sørger for videreuddannelse af lokale faggrupper blandt andet i sikker kirurgi, sygdomsforebyggelse og bæredygtigt landbrug.

Det Danske Stålvalseværk

Det er netop det arbejde, som Jens-Erik Engelbrecht, kommer og beretter om. Jens-Erik Engelbrecht viser billeder og fortæller om livet ombord, om patienterne og hvorfor Mercy Ships er i de pågældende lande, men også om håb og helbredelse – og ikke mindst frivilligheden, som er hospitalsskibets store drivkraft.

Jens-Erik Engelbrecht er nu pensioneret, og har haft diverse chefstillinger i det private erhvervsliv i virksomheder som Det Danske Stålvalseværk A/S (DDS), Lufthavnen mm.

Humanitær hjælpeorganisation

Mercy Ships Danmark, er et af 16 landekontorer i den internationale humanitære hjælpeorganisation, der rekrutter frivillige og indsamler midler til hospitalsskibets arbejde for de medmennesker, der ikke er stillet så godt som i vores del af verden. Organisationens arbejde i Danmark, er i høj grad baseret på frivilligt arbejde.

Mercy Ships blev grundlagt i Schweiz i 1978 og arbejder ud fra hospitalsskibet Africa Mercy - hovedsageligt i Vestafrika. Organisationen er baseret på de kristne værdier med næstekærligheden som omdrejningspunkt.

Publiceret 19 February 2019 00:00