Færdigt arbejde: 54 malerier leveret til hospital

Kunstner Tina Rosenberg har afsluttet større projekt og går nye veje efter 12 år på Hundested Havn

KUNSTNER Et års arbejde med at lave malerier til udsmykning på Herlev Hospital er nu afsluttet for billedkunstner Tina Rosenberg. Det blev til 24 malerier der er betalt af fonde og som skal hænge permanent på ambulatoriet for kræfTpatienter på sygehuset.

"Det har været en fantastisk opgave at lave, hvor farver og motiver har den bærende rolle. Malerierne blev leveret løbende igennem året og nu hænger de flot og fylder alle vægge på afdelingen Team UG, fortæller kunstneren, der gennem de seneste fire år har ialt 54 malerier til 2 kræftafdelinger på Herlev Hospital.

"Det har givet meget god feedback. Det har en meget stort betydning i hverdagen hvor patienter kommer for at få kemoterapi i flere timer eller skal til samtale med læger. Farverne giver en dejlig stemning og motiverne gør at der kommer en samtale i gang, som er noget andet end sygdom," melder Tina Rosenberg og fortæller om ændringer i hendes kunstnerliv: Hun har sideløbende undervist pensionister i maleri i sit værksted på Hundested Havn, og det har været et trækplaster, så pladsen blev for trang og kunstneren har fået et nyt, stort undervisningslokale i Frederiksværk på Hans Futtrups Sti 6.

Farvel til havnen

Det betyder samtidig farvel til butik, galleri og værksted på Hundested Havn efter 12 år.

"Jeg har fået et privat værksted til malerier, pavillonen på Hundested Havn ersat til salg - efter 12 år som en del af havnemiljøet. Jeg har ikke mere butik og er vokset i en anden retning med undervisning og udsmykning. Det giver rigtig god mening for mig at kunne dele ud af min viden om maleriet, og jeg satser på, at jeg i løbet af det næste år, kommer videre ud i Danmark og underviser på højskoler om sommeren," fortæller Tina Rosenberg og ser frem til arbejdet med undervisning på Krudtværksområdet i Frederiksværk, hvor et foreningshus giver mere plads til staffelier, borde til farver og pensler samt flere elever på holdene.

Publiceret 17 February 2019 11:30