Gadenavne - en indgang til Frederiksværks historie

FOREDRAG Frederiksværkegnens Historiske Forening afholder sit næste foredrag onsdag 13. februar kl. 19.30 på biblioteket i Frederiksværk. Foredragsholderen, museumsinspektør Marie Bach fra Industrimuseet, vil fortælle om historierne, der knytter sig gadenavnene i Frederiksværk.

Frederiksværks gader og veje fører ind i historien: Meget passende i denne tid, hvor det er bidende koldt udenfor på byens gader, stræder og pladser, bliver tilhørerne inviteret med på en ”indendørs byvandring” – på en tur rundt i det lokale navnestof med Museumsinspektør Marie Bach som guide. Bag rigtig mange af vore gadenavne gemmer der sig en historie om personer eller virksomheder, som har sat deres umiskendelige aftryk på byen.

Der inddrages gamle kort for at vise, hvordan Classens fabrikssamfund efterhånden har udviklet sig til en stålsat by – en by hvor den 300 år gamle kanal har været og stadig er den stabile livsnerve, som definerer selve byens plan. Visse gadeforløb er derimod blevet ændret gennem tiden, nogle få af dem har skiftet navn undervejs, og i hvert fald er flere og flere kommet til efterhånden. Vi opholder os ved de mest interessante af dem – dem der virkelig gemmer på en historie, der er værd at fortælle.

Publiceret 13 February 2019 08:00