Sievert og Nenic serverede krydrede improvisationer og barokke causerier.Privat foto

Sievert og Nenic serverede krydrede improvisationer og barokke causerier.Privat foto

Koncert for fuldt hus i Kino

Christian Sievert og Buzor Nenic i Hundested Kino

Af
Af Jesper Kragh-Pedersen

ANMELDELSE Koncerten med de to verdensklassemusikere, guitaristen og komponisten Christian Sievert og accordeonisten Buzor Nenic var et tilløbsstykke. I en hyggeligt pyntet, helt fuld sal fik de mange fremmødte en verdensmusikoplevelse ud over det sædvanlige.

D'herrer Sievert og Nenic serverede krydrede improvisationer og barokke causerier og musikalsk kommunikation fra stort set alle verdenshjørner. Vi fik bl.a. hørt nogle af deres egne fine kompositioner og kompositioner af Evert Taube, af bossamesteren Antonia Carlos Jobim, af tangomesteren Astor Piazzolla og vilde balkannumre i skæve taktarter komponeret af ja – jeg ved det desværre ikke lige i skrivende stund…

Alt sammen blev krydret med fornøjelige, finurlige introduktioner f.eks. om farven på Christian Sieverts næse, som introduktion til hans komposition ”Magenta” , at Buzor Nenic taler 7 sprog, men at han ikke ved hvilket der er hans eget, om Ewald Taube osv.

Den svære lyd i salen drillede noget i første sæt, men efter pausen lykkedes det at få lyden på plads.

En ting er sikkert. Alle gik hjem efter en stemningsfuld musikoplevelse helt i top. Cafeen i Kino, der havde taget ”lille sal” midlertidigt i brug til de mange gæster solgte kaffe/te, vand, vin og godt øl fra Halsnæs Bryghus og det bidrog til den gode stemning.

Pladeproducenten og musikmæcenen Peter Olufsen har på et tidspunkt luftet det synspunkt, at hver ny CD, Christian Sievert udgiver, er hans bedste. Nu savner vi så en produktion med Christian Sievert og Buzor Nenic sammen. Denne opfordring hermed videregivet.

Publiceret 09 February 2019 08:30