Naturskatten er et eksempel på et projekt i nationalparken

Naturskatten er

Alle kan sætte præg på Kongernes Nordsjælland

Ideer efterlyses til planen om den nye nationalpark

NATIONALPARK Frem til den 28. april er der mulighed for at komme med ideer til den plan, der skal laves for nationalparken Kongernes Nordsjælland, og her i lokalområdet kan interesserede komme til et informationsmøde i Gjethuset den 21. marts k. 19 for at høre mere om planerne.

"Det er afgørende, at lokale lodsejere, virksomheder, foreninger og ildsjæle er med til at udvikle nationalparken. Derfor inviterer vi alle til at komme med deres bud på, hvordan vi laver en helt fantastisk nationalparkplan, der bygger på frivillighed, samarbejde og lokal forankring," siger Carl Bruun, formand for bestyrelsen for Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Han tilføjer, at de andre nationalparker har modtaget mange hundrede ideer til deres planer, og Nationalpark Kongernes Nordsjælland ser da også frem til at modtage en masse gode ideer.

"Nordsjælland er et skønt sted at bo, arbejde eller besøge, og vi forventer, at der vil være mange engagerede mennesker, der har lyst til at være med til at udvikle nationalparken sammen med os. Det er jo dem, der kender området bedst, og derfor dér de gode ideer skal findes," fortæller Marianne Lund Ujvári, sekretariatschef i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Eksempel på projekt: På naturskattejagt i Hundested

Området omkring Lyngbakkerne og Spodsbjerg i Hundested danner rammen for et naturformidlingsprojekt målrettet de 7-12-årige.

"Naturskatten" er en app, som består af et skattekort med syv naturskatte og et kompas til at finde dem med. Du vælger selv hvilke naturskatte, du vil finde. På naturskønne ruter fører kompasset dig nærmere skattene, mens du løser sjove opgaver og hører historier om områdets mange skatte. Ved hver skat åbenbares sjove informationer, quizspørgsmål og "levende" grafik om lige netop det natursted, du har nået.

App'en er udviklet af Halsnæs Kommune og kan hentes via App Store eller Google Play på din mobil.

På nationalparkens hjemmeside www.nationalparkkongernesnordsjaelland.dk kan der indsendes ideer eller findes inspiration til projekter. Sidste frist for at komme med ideer er den 28. april 2019.

Vidste du:

· at Nationalpark Kongernes Nordsjælland med sine 263 km2 er Danmarks næststørste nationalpark - fra Lynæs i vest til Helsingør i øst?

· at én af Danmarks største skove, Gribskov, og landets to største søer, Arresø og Esrum Sø, er en del af nationalparken?

· at nationalparken rummer to UNESCO verdensarvssteder: Kronborg og Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland?

· at bl.a. fjordkysten i Halsnæs, Asserbo Plantage, dele af Frederiksværk by og Arresø indgår i nationalparken?

Publiceret 06 February 2019 17:00