Vognmænd og godstransport

Foredrag i Lokalhistorisk Værksted om datidens mange vognmandsfirmaer i Frederiksværk

Foredrag Mandag 21. januar, kl. 19:30 inviterer Historisk Værksted til et arrangement i Karl E Café i Frederiksværk med fortællinger om vognmænd og godstransport i Frederiksværk og omegn.

Ved arrangementet vil der blive fortalt om de mange vognmandsfirmaer i Frederiksværk og omegn; hvornår blev de etableret, hvor mange køretøjer havde de og hvilket gods fragtede de? Der bliver også fortalt om forskellige temaer; den teknologiske udvikling, arbejdsvilkår, ulykker og kommunikation m.v. Undervejs bliver der vist en masse billeder.

Forinden er der fællesspisning kl. 18 for 120 kr. Oplysning om tilmelding findes på Café Karl E’s Facebookside.

Lokalhistoriske samtaler

Kirsten Sommer, initiativtager til det Lokalhistoriske Værksted fortæller, at det går rigtig godt i værkstedet:

”Vi har jo åbent hver torsdag eftermiddag, hvor folk kommer for at hygge sig med lokalhistoriske samtaler over en kop kaffe med kage. Vi modtager mange historiske dokumenter og billeder, som vi formidler videre på Facebook, og der kommer gode idéer til arrangementer, bl.a. om Asserbohus, Søværnets Eksercerskole og handelslivet i Frederiksværk. Vi skal også have gang i nogle vandreture”, siger Kirsten Sommer og fortsætter:

Gamle gruppebilleder

”Sidste torsdag var vi 25 personer, og i forskellige grupper blev der bl.a. snakket om lastbiler, Dronningholm Kro og gamle gruppebilleder. Det er tydeligt, at folk hygger sig gevaldigt med at snakke om gamle erindringer, og det er rørende at opleve når folk møder hinanden for første gang i flere årtier".

Alle er velkomne, og det er gratis når Lokalhistorisk Værksted byder indenfor til samtaler om lokalhistoriske emner.

Publiceret 13 January 2019 00:00