Koncert med Kottos

Kvartet af prisvindende instrumentalister gæster Lynæs

Nytårskoncert Kvartetten Kottos forener nogle af Danmarks mest prisvindende instrumentalister på den klassiske og eksperimenterende musikscene.

Kvartettens fire medlemmer mødtes omkring en fælles passion for det virtuose, det skæve, folkemusik, og koblingen herimellem. Men Kottos instrumentale musik bærer ikke præg af traditionel folkemusik. Den kan bedst betegnes som folkemusik fra et land der aldrig har eksisteret.

Og de kan opleves i Lynæs Kirke søndag 13. januar kl. 16 og der er fri adgang, ligesom der kan bestilles kirkebil af sognets beboere.

Kombinationen af instrumenter er mildest talt utraditionel:

Usædvanlig sammensætning

Fløjter i alle størrelser; fra den dybeste kontrabas til den højste sopranino. Et 17 kg russisk/Italiensk accordeon giver kraft og fylde i en nærmest symfonisk lyd.

En cello danner bunden i ensemblet og farver lydbilledet med alternative spilleteknikker fra avantgardemusikken og den nordiske folkemusiktradition, mens bouzoukien, det umiskendeligt græske instrument fra mandolinfamilien, tilføjer en eksotisk lyd til ensemblet med sine gnistrende/varme 6 -og 10-strengede instrumenter.

Pernille Petersen spiller på de forskellige blokfløjter, Bjarke Mogensen spiller på accordeon, Christos Farmakis mestre bouzoukien og Josefine Opsahl lægger bunden med sit cellospil.

Kottos opfører dels deres egne kompositioner, men samarbejder også med nogle af tidens fremtrædende danske komponister, der skriver helt nye værker for kvartettens usædvanlige instrumentsammensætning.

Publiceret 24 December 2018 00:00