Mogens Nørgaard Olesen har skrevet en lang række fagbøger og senest debatbogen 'Ud med dannelsen'.

Mogens Nørgaard Olesen har skrevet en lang række fagbøger og senest debatbogen 'Ud med dannelsen'.

Hvad blev der af dannelsen?

Mogens Nørgaard Olesen og Angela Guski gæster Bogsalonen

Af
Thomas Quvang

Forfatterbesøg Bogsalonen, Jernbanegade 7 i Frederiksværk, fortsætter lørdag d. 8. december sine forfatterbesøg – denne gang er det Mogens Nørgaard Olesen, der kommer forbi.

Han har skrevet en lang række fagbøger, bl.a. om matematik, men også bøger om færgeruter, senest 'Med færgen over Kattegat' i to bind fra 2014.

50 år efter 1968

Nu har han redigeret og bidraget til en antologi 'Ud med dannelsen – 50 år efter 1968', der er udgivet i forbindelse med 50-året for 1968. Det er en debatbog om det dannelsesideal, som langt hen ad vejen er forsvundet.

"Det klassiske dannelsesideal blev nedgjort, og en ny ustyrlig religion, hvor IT er Gud, styrede efterhånden de fleste mennesker. Drømmene om frihed fra 1968 var blevet udskiftet med statskontrol, hårdhændet magtudøvelse og konkret ligegyldighed styret af altomfattende algoritmer", lyder det i præsentationen af bogen, som udkom for en måned siden på Forlaget Historia.

Angela Guski

Mogens Nørgaard Olesen har redigeret bogen sammen med Angela Guski, som også vil være til stede i Bogsalonen på lørdag. Hun stammer fra Tyskland, men har undervist på danske gymnasier, seminarier og universiteter i adskillige år.

De to forfattere er klar til at diskutere dannelse i Bogsalonen kl. 12.00-14.00.

Publiceret 02 December 2018 00:00