Den gamle Nissestald summer traditionen tro af julestemning

Den gamle Nissestald summer traditionen tro af julestemning

Nye ejere viderefører 20 år gammel tradition

Claus Otto Thor Reedts-Thott og Victoria Constance Xenia Reedtz-Thott indbyder til julehygge på Tonebjerggård

Af
Thomas Quvang

Julemarked Tonebjerggård afholder traditionen tro deres juletræssalg med gratis gløgg småkager og sodavand eller saftevand til børnene. Det hele foregår i den gamle Nissestald i juletræsplantagen.

Den nye ejer Claus Otto Thor Reedts-Thott og hans hustru Victoria Constance Xenia Reedtz-Thott , som overtog Tonebjerggård i sommer, har valgt at videreføre den over 20 år gamle tradition, at have julehygge i den gamle Nissestald.

"Juleaften hver dag"

"Det er et rigtig spændende projekt at være kommet på landet og når man er lige så meget juleelskere som os ku det ikke blive meget bedre, vi har nærmest juleaften hver dag, når vi går tur i plantagen", lyder det fra Claus og Victoria som holder åbent alle fire advents-weekender, inklusiv torsdage og fredage fra kl. 10-16.

Og det bliver med rig mulighed for at købe alskens slags nisser, juledekorationer samt gravpynt og pyntegrønt.

De tre sidste weekender op til jul er der tillige mulighed for at møde julemanden som kommer forbi lørdage og søndage kl. 14-15.30. Selvfølgelig har han lidt julegodter med til børnene. Derudover er der gratis ponyridning de tre sidste søndage i advent samt den 22. december fra kl. 12.30-14.30.

10.000 nye normansgran

Når juledagene er forbi om en lille måneds tid, så indledes forberedelserne såmænd allerede til næste års juletræssalg. Parret vil allerede til foråret genplante hen mod 10.000 nye normansgran, og 200 rødgran så de fortsat kan have juletræer nok til de kommende år. Også Nissestalden vil få en kærlig hånd:

"Nissestalden vil næste år få en tiltrængt renovering, der giver noget mere plads i samme stil som den gamle og med gammel brændselskomfur petroleumslamper. Og lad os iden forbindelse sige, at vi hører gerne fra borgere i lokalområdet der har gamle velfungerende hænge eller bordpetroleumslamper, eller en gammel købmandsdisk eller gammelt kasseapparatet de vil sælge. Kontakt os gerne på tlf 51781842 eller mail victoriaxenia@hotmail.com", lyder det fra Claus og Victoria.

Publiceret 30 November 2018 11:09