Bandet 'Hit med 80'erne' fører os tilbage til danskrockens guldalder

Bandet 'Hit med 80'erne' fører os tilbage til danskrockens guldalder

Hit med 80'erne

Gjethuset slår dørene op for en fantastisk 80'er fest den 23. november

Af
Thomas Quvang

Koncert Sidste år var jubilæumsår for Danmarks mest populære 80’er-orkester 'Hit med 80'erne'.

25 år på landevejen blev fejret på behørig vis, og publikum var i den grad med på løjerne. Jubilæums-turneen betød udsolgte koncerter på en række spillesteder rundt omkring i hele Danmark.

Danskrockens guldalder

Nu er 25 blevet til 26. Og succesen fortsætter. Hit med 80’erne er klar til endnu en tur rundt i landet med sangene fra det, der bliver kaldt danskrockens guldalder. Numrene fra Schlüters og Elkjærs årti er mere populære end nogensinde før, her 30 år efter.

Det var dengang, der blev solgt plader, ja det hed det dengang, i hundredtusindvis. Altså pr. album. Dengang orkestrene på hitlisternes øverste pladser hed Tøsedrengene, Dodo & The Dodo’s, Rocazino, RayDeeOhh, TV2, News – fortsæt selv listen.

Dengang Ecco-sko og pastelfarvede habitjakker var det, der vel i dag ville blive kaldt mega nice. Og dengang der ikke var fejet noget ind under gulvtæppet. Men det var der så vist alligevel, viste det sig.

CD-afspilleren

Til sidst faldt Berlinmuren, fodboldlandsholdet falmede, og hjemme i stuen kom CD-afspilleren til. De danske 80’er-ikoner blev afløst af andre på toppen af poppen.

Så er det godt, at Hit med 80’erne tager dig med tilbage. Orkestret spiller alle de sange, der betød så meget for så mange. Dengang. Og stadig gør det i dag. Og sender samtidig en stor, respektfuld tak til de danske 80’er-stjerner og deres sange, som gør det hele muligt.

Publiceret 19 November 2018 00:00