Udskiftning af gamle stole, tæpper og et loft er med i den næste ombygningsetape. Arkivfoto

Udskiftning af gamle stole, tæpper og et loft er med i den næste ombygningsetape. Arkivfoto

Kino opgraderer biografsalen

Ombygning koster næsten kvart mio. kroner

BIOGRAF Til foråret tager Foreningen Hundested Kino fat på næste fase i ombygnigen af den gamle biograf, og denne gang handler det om nye stole, tæpper og nyt loft i salen.

"Vi regner med at starte renoveringen midt i marts, når Skolebio er slut, og efter tidsplanen er ombygningen overstået på 3-4 uger," fortæller foreningens formand, Orla Kristensen.

Ombygningen koster rundt regnet 250.000 kroner, Hundested Kino har fået støtte fra bl.a. Filminstituttet, Halsnæs Kommune, LAG aktionsgruppen, og desuden støtter firmaer med 'sponsorstole'.

Renoveringen af biografsalen er næste skridt i flere års indsats for at sparke liv i den nedlukkede Hundested Kino, og foreningsformanden glæder sig over opbakningen fra både borgerne og fra kommunen, der formentlig siger god for en flerårig driftaftale senere denne måned.

"Kulturudvalget har foreløbig sagt ja til en aftale, hvor vi slipper for udgifter til strøm og varme også næste år, og de kommende år skal foreningen betale gradvist mere. Det giver noget luft i økonomien har i etablerings- og ombygningsfasen," tilføjer Orla Kristensen, som mener at den genåbnede Kino er kommet godt fra start.

Foreningen blev stiftet foråret 2017, og siden har frivillige fundraiset og gjort bygningen klar til film, musik, revy og andre kulturaktiviteter. På sigt skal bygningen renoveres for op mod 1,5 mio. kroner, og en del af pengene er allerede kommet ind via bl.a. tilskud, fonde, støttefester og sponsorater. /an

Publiceret 12 November 2018 09:03