Skansen, Hundested

Skansen, Hundested

Fra skanse til fort: Forsvarsværkerne i Halsnæs

HISTORIE Frederiksværkegnens Historiske Forening afholder årets sidste foredrag onsdag d. 14. november kl. 19.30 på biblioteket i Frederiksværk. Foredragsholder er museumsleder ved Industrimuseet, Frank Allan Rasmussen, der vil fortælle om militære anlæg i Halsnæs Kommune.

Det er nok de færreste der tænker over det i dag, men fra 1700-tallets begyndelse og frem til afviklingen af Søværnets skole i Auderød har Halsnæs været domineret af militæret. Vikingerne sejlede forbi Halsnæs i 1000-tallet, i 1717 gravede soldater Arresø kanal, generalmajor Classen etablerede sit store militærindustrielle kompleks i Frederiksværk i 1750erne, skanserne i Hundested bemandedes under Englandskrigene og Det Kongelige Raketkorps etableredes i 1810.

I nyere tid blev de store skydeterræner taget i brug, Lynæs Fort etableres under første Verdenskrig, Arresødal-lejren blev overtaget af Søværnet i 1945 og først i 2008 forlod forsvaret definitivt Halsnæs. Foredraget er garneret med fotos, kort og beretninger fra en tid, hvor området summede af militære aktiviteter.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang. Der skal dog betales for kaffe og kage.

Publiceret 05 November 2018 16:00