Tekstilsamler Jacob Bille lægger vejen forbi bibliotektet på Håndarbejdets Dag

Tekstilsamler Jacob Bille lægger vejen forbi bibliotektet på Håndarbejdets Dag

Kreativ dag i håndværkets tegn

Håndarbejdets Dag fejres på Frederiksværk Bibliotek 1. november

Af
Thomas Quvang

Håndarbejde Torsdag 1. November fejres Håndarbejdets Dag, og som altid foregår det på Frederiksværk Bibliotek.

Det er fra kl. 11-16 at tekstilduoen RAA, Rikke Ruff og Annette Aare i samarbejde med biblioteket inviterer til en aktiv og kreativ dag i design og håndværkets tegn.

Loungen på biblioteket vil summe af initiativrige mennesker, der brænder for et håndværk. Alle og enhver er velkommen til at deltage i dette arrangement, der vil være arbejdende værksteder og der er rig mulighed for at dyrke et netværk indenfor håndarbejde. Hank op i din sykurv, tag evt. en god ven under armen og mød så bare op – og mærk stemningen.

Legendarisk mega rundstrik

Håndarbejdets Dag blev opfundet tilbage i 1997 af en gruppe tekstilfolk med tilknytning til Håndarbejdsskoler og seminarer, og på selve dagen vil gæster uden tvivl kunne møde Vævekredsen, Paraplyvæverne, Halsnæs Husflid, strikke og broderientusiaster, filtere og mange mange flere.

Og i lighed med tidligere år, så luftes det legendariske Halsnæs mega-rundstrik, her er alle velkomne til at komme forbi og bidrage med et par omgange i fællesskab med andre.

Dagens gæst

I forbindelse med dagen og arrangementet kommer tekstilsamler Jacob Bille forbi kl. 13.30 og fortæller om sin samling:

"med beklædning kan vi fortælle historie, sætte os selv i scene eller gemme sig. Jeg samler på beklædning fra 1800 og 1900-tallet. Jeg har gjort det til en del af min levevej, min fascination, min hobby, min skattejagt".

"Jeg har fra helt lille samlet på alt muligt, det gør jeg stadig. Fascinationen for tekstil startede med en enkelt beklædningsgenstand, som ved et tilfælde fangede min opmærksomhed. Nu er samlingen på flere hundrede stykker og der kommer mere til dagligt – næsten. For mig betyder det meget, at jeg kan røre og undersøge det pågældende. Det må med i min samling", fortæller Jacob Bille.

Publiceret 26 October 2018 00:00