Børnene får mulighed for at bygge deres egen lille båd i bådeværftet ved oplevelsesdagen

Børnene får mulighed for at bygge deres egen lille båd i bådeværftet ved oplevelsesdagen

Byg din egen lille båd

Sjov dag på Hundested Havn med ny haj-bane, quiz og præmier for hele familien

Oplevelsesdag Der er linet op til spændende maritime oplevelser for hele familien på Hundested Havn den første søndag i skolernes efterårsferie, den 14. oktober.

Her kan børnene eksempelvis bygge deres egen lille sejlbåd af træ, lave sømandsknob, balancere på en ny haj-bane udfolde sig med havne-kunst, møde en fisker og snakke med en dykker.

Det hele garneres med havnequiz og bogstavjagt, og dagen slutter med lodtrækning om fine præmier, doneret af det lokale erhvervsliv.

Otte bemandede poster

Det er folkene bag Klap en fisk platformen, der inviterer til aktivitetsdag med otte bemandede poster havnen rundt for børn og voksne. Det sker med start fra Pyramiden på havnen kl. 13 til 13.30. Et par timer senere, nemlig kl. 15.15 skal deltagerne være i mål til præmieuddelingen, der plejer at være et hit.

”Det unikke er, at Store Familiedag, som vi kalder arrangementet, giver børn og voksne mulighed for at lave noget aktivt og sjovt sammen, vel at mærke på en måde, så alle får både spændende og lærerige oplevelse ud af det”, siger Søren Koefoed fra Fiskeriets og Havnens Hus, der er arrangør.

Det er jo i skolernes efterårsferie, det sker, så jeg kan kun opfordre til, at man tager sine børn eller børnebørn med på havnen, tilføjer han.

”Det er ottende år i træk vi holder Store Familiedag på Hundested Havn den første søndag i efterårsferien, og hver eneste gang har vi fået positive og begejstrede tilbagemeldinger fra deltagerne”, fortæller Søren Koefoed og fortsætter:

"Vi har gradvis udviklet repertoiret med nye aktiviteter, eksempelvis er en af de nye poster, bådebyggeriet i Hundested Bådeværft, blevet en kæmpe succes. At få lov at bygge sin egen lille sejlbåd i det gamle bådeværft og efterfølgende søsætte den er en fantastisk familieaktivitet, der skaber begejstring og glæde".

Egne collagebilleder og haj-bane

Også posten Havne-kunst, der blev introduceret for første gang sidste år, appellerer til børnene, der med stor fantasi skaber deres egne collagebilleder med materialer fra havn, strand og hav.

"I år vil vi som noget nyt satse på en haj-bane, hvor man skal komme fra A til B 'uden at falde i vandet til hajerne', men bare rolig, det foregår sikkert på land", beretter Søren Koefoed og tilføjer: "I Vodbinderiet er overskriften i år Sjov med tov".

Familiedagen byder foruden de maritime aktiviteter også på quiz og bogstavjagt, der skal føre frem til dagens kodeord. Til slut samles alle i Pyramiden til den festlige præmieoverrækkelse. Startkort til dagens aktiviteter koster 20 kr.

Publiceret 11 October 2018 11:30